Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
31
Dec '14

Pakettimatkojen suosio räjähti! Nämä olivat vuoden 2014 suosituimmat kohteet

plkrxiv25oiaem3n3fjm

Vuosi 2014 oli pakettimatkojen vuosi – Travellinkilta ei ole koskaan aiemmin ostettu yhtä paljon pakettimatkoja, jotka sisältävät sekä lennot että hotellin. Myytyjen pakettimatkojen määrä kasvoi Suomessa lähes 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Travellink on analysoinut vuoden 2014 pakettimatkat ja saanut selville vuoden suosituimmat matkakohteet.

– Yhä useammat asiakkaat huomaavat, että lennot ja hotelli kannattaa ostaa yhdessä paketissa, Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen sanoo.

– Lentojen ja hotellin ostaminen yhdessä on yleisesti edullisempaa kuin niiden ostaminen erikseen. Lisäksi valmismatkalaki suojaa odottamattomissa tapahtumissa, Anne-Marjut Väänänen sanoo.

Lontoo ja Espanja kärjessä – Tukholma ja Split uutuuksia

Vuonna 2014 useimmat pakettimatkat Suomesta suuntautuivat Berliiniin ja Espanjaan. Suurkaupungit ovat pääasiassa samoja kuin edellisvuonna, vaikka järjestys onkin muuttunut. Esimerkiksi Riika on noussut kahdeksannelta sijalta viidenneksi. Uusi tulokas kymmenen kärjessä on Tukholma. Barcelona on pudonnut muutaman sijan, mutta mahtuu edelleen kymmenen joukkoon.

Kymmenen suosituimman aurinkolomakohteen joukossa on peräti neljä espanjalaiskaupunkia. Kiinnostus Espanjaa kohtaan oli suuri kaikissa Pohjoismaissa, mutta kohteet vaihtelivat. Ruotsalaisia houkutteli eniten Palma, tanskalaiset ja suomalaiset valitsivat Malagan ja norjalaiset suuntasivat Gran Canarialle. Vuoden 2014 suosituin aurinkolomakohde oli Malaga ja listan uusi tulokas Kroatian Split.

Sulkeissa edellisvuoden sijoitus

10 suosituinta suurkaupunkia 2014 10 suosituinta aurinkolomakohdetta 2014
 1. Berliini (1)
 2. Lontoo (2)
 3. Praha (7)
 4. Rooma (5)
 5. Riika (8)
 6. Barcelona (3)
 7. Budapest (4)
 8. Pariisi (6)
 9. Kööpenhamina (10)
 10. Tukholma (uusi)
 1. Malaga (2)
 2. Dubrovnik (3)
 3. Nizza (1)
 4. Palma (4)
 5. Alicante (7)
 6. Malta (5)
 7. Gran Canaria
 8. Dubai (8)
 9. Antalya (9)
 10. Split (uusi)

Tilastot perustuvat Suomesta alkaneisiin ostettuihin pakettimatkoihin 29.12.2014 asti.

Comments Off on Pakettimatkojen suosio räjähti! Nämä olivat vuoden 2014 suosituimmat kohteet