Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
20
Nov '14

Hotelli Helkan johtoon Jukka Räisänen

jukka-raisanen

Hotelli Helkan ja Hotelliyhtymä Oy:n toimitusjohtajaksi 17.11.2014 alkaen on nimitetty Jukka Räisänen.

Hän on yrittäjätaustainen hotelli- ja ravintolapalveluiden ammattilainen ja toiminut aiemmin useaan otteeseen S-ryhmässä sekä myynnissä että hotellinjohdossa. Jukan vetovastuulla on ollut mm. hotelleja Oulussa ja Pietarissa.

Helsingissä sijaitseva Hotelli Helka on itsenäinen, vastuullinen ja suomalainen hotelli, jota operoi Suomen NNKY-liiton omistama Hotelliyhtymä Oy.

Toimitusjohtaja Jukka Räisänen: Työpaikka on kahden kauppa ja minulle se on arvokauppa

Mietimmekö työtä hakiessamme uraa vai etsimmekö arvojamme vastaavaa paria? Painotus varmaan vaihtelee meidän jokaisen kohdalla. Itse etsin työtä ensisijaisesti aina intohimoihini ja arvoihini peilaten. Kokemuksen myötä paino on siirtynyt vielä enemmän arvojen suuntaan. Miksi näin?

Viihdyn ihmisten parissa ja parhaiten viihdyn silloin, kun koen, että ensin muut ympärilläni ovat onnellisia. Minussa asuu siis paljon palvelijan luonnetta.

Elämän antoisissa mutkissa olen oppinut, että minulle sopii parhaiten epäitsekäs ympäristö, joka haluaa jakaa hyvää myös itse. Kovin itsekkäissä piireissä olen aina kokenut mehustuvani liikaa.

Hyvää voi jakaa siis monelle ja monella tapaa. Myös hyvyyden jakamisen arvoketjuja on monenlaisia. Parhaimmat niistä ovat helppoja ymmärtää ja yksinkertaisia.

Kun työskentelin Pietarissa hotellinjohtajana, venäläis-bulgarialais-englantilainen ravintolatoimenjohtajamme esitteli minulle Dans le Noir -ravintolakonseptin. Dans le Noir -ravintolan konsepti on peräisin ranskalaiselta Edouard de Broglielta. Pietarin lisäksi pimeitä ravintoloita on Pariisissa, Lontoossa, Barcelonassa sekä New Yorkissa. Ideana on vaihtaa rooleja näkevien ja ei-näkevien kesken. Kun meiltä näkeviltä poistuu yksi vahvimmista aisteistamme, olemme Dans le Noir -ravintolassa täysin ei-näkevien opastettavissa. Hyvyyden jakaminen astuu mukaan lisäksi siinä kohtaa, että kaikkien Dans le Noir -ravintoloiden ei-näkevät tarjoilijat on koulutettu ko. ravintoloiden toimesta. Monet heistä ovat aiemmin olleet tehtävissä ja töissä, joissa he eivät millään tapaa ole päässeet näyttämään kykyjään näkövammansa takia.

Päätimme avata Dans le Noir -ravintola Pietariin. Puolen vuotta Pietarin Dans le Noir -ravintolan avaamisen jälkeen monet tarjoilijamme tulivat kiittämään minua siitä, että olin auttanut heitä saamaan uuden ja arvokkaan elämän. Parempaa kiitosta omasta työstäni olen tuskin koskaan saanut. Dans le Noir -ravintola pyörii Pietarissa yhä.

Palattuani takaisin Suomeen etsin kaikessa rauhassa hotellia, jonka kokisin aidosti olevan tarpeeksi epäitsekäs ja tekevän hyvää ihmisille. Kun Hotelli Helkan hotellinjohtajan ja Hotelliyhtymä Oy:n toimitusjohtajan paikka avautui, tiesin, että se on tässä. Hotelli Helka ohjaa tuottamansa voiton naisia ja tyttöjä tukevaan toimintaan omistajansa NNKY:n kautta. Siitä tuli kahden kauppa arvojemme pohjalta. Tulenkin tekemään kaikkeni, jotta hyvä tarina saisi erittäin menestyksekkään jatkon.

Comments Off on Hotelli Helkan johtoon Jukka Räisänen