Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
22
Oct '14

Ennätysmäärä matkailijoita yöpyi Tukholmassa

bdfaeb2c889dbadf_800x800ar

Kesäkuukausien aikana, kesä-elokuu, Tukholmassa tehtiin uusi ennätys kaupallisten yöpymisten määrässä. Tukholman läänin yöpymistilastot kesäkuukausilta nousivat lähes neljään miljoonaan*. Vuoteen 2013 verrattuna Tukholmaan tehtiin 321 000 yöpymistä (+9%) enemmän kuin vastaavana ajanjaksona. Varsinkin ulkomaisten vierailijoiden yöpymiset kasvoivat merkittävästi.  Ruotsalaisten matkailu pääkaupunkiin Tukholmaan kasvoi 151 000 yöpymisellä (+7%) verrattuna edellisvuoteen, kun taas ulkomaisten vierailijoiden kasvutilastot näyttävät 170 000 yöpymistä (+12%).

Suomalaisten yöpymisen sisältäneet matkat Ruotsiin kasvoivat tilastokeskuksen** mukaan 37 % kesäkuukausina. Myös suomalaisten Tukholmaan suuntautuneiden matkojen kasvu oli huikeaa. Yli 90 000 suomalaisten tekemää yöpymistä kirjattiin Tukholmassa kesäkuukausina 2014*. Tämä merkitsee suomalaisten vierailijoiden osalta 22% kasvua edellisen vuoden kesäkuukausiin (kesä-elokuu).

”On ilahduttavaa huomata, että kiinnostus Tukholmaan kesäkohteena on jälleen huimassa nousussa. Kiinnostus Tukholmaa kohtaan ruokamatkailijan näkökulmasta on ollut tänä vuonna selkeästi esillä ja jo hyvän illallisen takia kannattaa kaupunkiin jäädä yöksi. Tukholmasta löytyy paljon koettavaa myös yöpyjille ja olemme mielissämme siitä, että yhä useampi suomalainen jää nauttimaan myös kaupungin iltaelämästä.”, kertoo maajohtaja Johan Uunila VisitSwedenistä.

Myös lentoliikenteen osalta matkustusmäärät Suomesta Ruotsiin ovat nousussa***. Saapuvien ja lähtevien lentomatkustajien määrät Suomesta Ruotsiin kasvoivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla (tammi-kesäkuu)  5% vuoden 2013 vastaavista matkustajamääristä. Tukholman kenttien (Bromma ja Arlanda) matkustajamäärät Helsingistä kasvoivat myös 4,8% ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lue lisää aiheesta:

*Tukholman matkailutoimiston tilastoja:

http://press.stockholmbusinessregion.se/Global/M%C3%A5nadsstatistik%20sommar%202014.pdf

**Tilastokeskus: http://www.stat.fi/til/smat/2014/14/smat_2014_14_2014-10-07_tie_001_fi.html 

***Swedavian tilastot: http://www.swedavia.se/om-swedavia/statistik/destinationsstatistik/

Comments Off on Ennätysmäärä matkailijoita yöpyi Tukholmassa