Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
18
Dec '12

Älä tyydy bambumajaan – Aasiassa hotellihuone irtoaa pikkurahalla

Aasian kohteet ovat reppureissaajien suosiossa. Yleensä reppumatkailuun kuuluvat halvimmat mahdolliset majoitusratkaisut laadusta tinkien. Olisiko välillä järkevä sijoittaa muutama euro enemmän ja majoittua mukavasti hotellissa? Hotels.cominviimeisimmästä Hotel Price Indexistä (HPI) ilmenee, että hotellimajoitusta saa muutamissa Aasian kohteissa hyvinkin edullisesti.

HPI:n mukaan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla edullisimmat hotellit löytyivät Vietnamista. Maa oli harvoja Aasian paikkoja, jossa hotellien hinnat ovat laskeneet. Vietnamin suurimmissa kaupungeissa Ho Chi Minh Cityssä ja Hanoissa hotellihuoneen sai alle kuuden kympin. Ensin mainitussa alkuvuoden huonehinnat olivat laskeneet 17 % vuoden takaiseen nähden, asettuen keskimäärin 58 euroon yöltä. Pääkaupungista Hanoista puolestaan löytyivät HPI:n mukaan kaikkein edullisimmat hotellit, huone maksoi keskimäärin vain 45 euroa yöltä. Hanoissa hinnat laskivat tosin vain 5 % vuoteen 2011 vastaan aikaan verrattuna.

Reppureissaajien iloksi HPI:n mukaan Vietnamin jälkeen edullisimmat hotellit löytyvät naapurimaista, Thaimaasta ja Kambodžasta. Flip flopeja ei siis tarvitse turhaan pakata pitkien siirtymien takia. Esimerkiksi siirtymä Ho Chi Minh Citystä Phnom Penhiin taittuu linja-autolla kuudessa ja puolessa tunnissa rajanylityksineen päivineen. Hintakaan ei päätä huimaa, bussikyyti maksaa noin 11 dollaria suuntaansa. Phnom Penhissä hotelliasuminen ei myöskään kevennä lompakkoa turhan paljoa. Vaikka hinnat olivatkin nousseet 10 % edellisvuoteen verrattuna, hotellihuoneen saa silti keskimäärin 47 eurolla yöltä.

Thaimaasta edullista hotellimajoitusta löytyy Pattayalta, Chiang Maista ja Bangkokista, joista etenkin kaksi viimeksi mainittua ovat reppureissareille vakiokohteita. Pääkaupunki Bangkokissa hotellihuone maksaa keskimäärin 65 € yöltä. Pohjoisen keskuksessa, Chiang Maissa, huoneen saa hintaan 58 € yöltä. Etelän viihdekeitaassa, Pattayalla, puolestaaan pystyy majoittumaan keskimäärin 55 € per yö.

Nyt on myös hyvä aika matkustaa Uuteen-Seelantiin, jos tuntuu siltä, että lähemmät kohteet ovat jo läpeensä koluttu. Uuden-Seelannin häikäisevistä maisemista pääsee nauttimaan vaikkapa reissaamalla maan isoimman kaupungin, pohjoisessa sijaitsevan Aucklandin tai pohjoissaaren eteläosassa sijaitsevan pääkaupunki Wellingtonin kautta. Aucklandissa hotelliyö maksoi 70 € ja Wellingtonissa 68 euroa.

Reppureissaaja ei usein varaa majoituksia etukäteen. Kun saapuu uuteen kohteeseen ja monsuunisadekuuro yllättää, on mukavaa löytää sopiva majapaikka mahdollisimman ripeästi. Tässä erinomaisena apuna toimii Hotels.comin mobiili- ja tablettisovellus, jonka avulla majapaikan varaa kätevästi ja edullisesti missä vain. On huomattavasti mukavampaa parkkeerata paikalliseen baariin siemailemaan mangomehua ja samalla varaamaan hotellia rauhassa luurilla tai tabletilla, kuin poukkoilla rankkasateessa läpimärkänä hotellilta toiselle.

Taulukko. Edullisimmat kohteet reppumatkailijoille vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla:

Kaupunki:   Hotelliyön keskihinta:

Hanoi                                                                                                    45 €

Phnom Penh                                                                                        47 €

Pattaya                                                                                                 55 €

Chiang Mai                                                                                          58 €

Ho Chi Minh City                                                                                 58 €

Bangkok                                                                                              65 €

Goa                                                                                                      70 €

Auckland                                                                                             70 €

Krabi                                                                                                    71 €

Peking                                                                                                 73 €

Lähde: Hotels.comin Hotel Price Index

Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. HPI® eli hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin ja niistä maksettuihin todellisiin hintoihin vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla. Varaus- ja hintatiedot perustuvat noin 140 000 hotelliin ympäri maailman.

Comments Off on Älä tyydy bambumajaan – Aasiassa hotellihuone irtoaa pikkurahalla