Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
3
Jul '14

Travellink: Lontoo on suomalaisten kesäsuosikki

pagi3dd3rgbbityen43y

Helsinkiin vai Kreikan saaristoon kesäloman viettoon? Ei vainkaan. Lontoon Big Ben, Trafalgar Square ja Piccadilly Circus houkuttavat suomalaisia tänäkin kesänä.

Pohjoismaiden johtava täyden palvelun nettipohjainen matkatoimisto Travellink tutki* 18 000 tehdystä matkavarauksesta, minne suomalaiset matkustavat tänä kesänä. Tänäkin vuonna Lontoo on suomalaisten suosikkikohde.

”Lontoon suosiota ylittävää matkakohdetta on vaikeaa löytää. Englannin pääkaupunki keikkuu suomalaisten suosikkimatkakohteiden huipulla vuodenajasta riippumatta. Tänä vuonna muutkin tutut pääkaupunkikohteet, kuten Berliini, Tukholma ja Pariisi kiinnostavat suomalaisia matkailijoita”, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Suomalaisten matkustajien suosikkimaa on Espanja. Joka neljäs matkailija valitsee Espanjan taatun auringon ja lämmön takia. Tämän kertoo Travellinkin tuore asiakastutkimus*.

”Espanja on oikea valinta niille, jotka haluavat nauttia auringosta niin paljon kuin mahdollista.  Asiakastutkimuksemme kertoo, että sään lisäksi kulttuurielämykset sekä nähtävyydet ovat matkustajille tärkeitä kesälomalla”, jatkaa Anne-Marjut Väänänen.

Lentohinnat ovat nyt alhaisempia kuin milloinkaan ennen. Se on saanut suomalaiset varaamaan matkoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Viime kesään verrattuna matkavaraukset ovat kasvaneet 6 prosenttia.

”Monet odottavat ensin, minkälaisia ovat Suomen kesäsäät, ja varaavat matkansa sitten myöhään. Vaikka tänä vuonna lomasäät ovat olleet varsin epävakaat ja matkoja on varattu enemmän kuin koskaan aikaisemmin, omatoimimatkailijoille löytyy yhä monia lomavaihtoehtoja”, sanoo Väänänen.

Suosikkikohteet pääkaupungit                     Suosikkikohteet aurinko- ja rantalomat
(suluissa viime kesän sijoitus)                           (uusi lista)

1. Lontoo (1) 1. Malaga (Espanja)
2. Berliini (5) 2. Dubrovnik (Kroatia)
3. Tukholma (2) 3. Nizza (Ranska)
4. Pariisi (7) 4. Split (Kroatia)
5. Amsterdam (10) 5.  Alicante (Espanja)
6. Barcelona (4)
7. Budapest (6)
8. Praha (9)
9. Kööpenhamina (3)
10. Rooma (8)


Lisätietoja:

*Tutkimus perustuu 18 000 matkavaraukseen, jotka on tehty Suomesta 27.6.2014 mennessä ajalle 1.6.2014-31.8.2014. Asiakaskyselyyn vastasi yli 800 matkustajaa.

Comments Off on Travellink: Lontoo on suomalaisten kesäsuosikki