Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
27
Jun '14

Kontiorannan vapaa-ajan keskittymä kokoaa yhteen pohjoiskarjalaisen matkailun parhaat elementit

Kontiorannan lakkautetun varuskunta-alueen toiminnallinen yleissuunnittelu on valmistunut. Työtä olivat laatimassa kunnan kanssa yhteistyössä kevään ja alkukesän aikana kaksi suunnittelutoimistoa (FCG Konsultointi Oy ja Pöyry Finland Oy). Tavoitteena oli ideoida alueelle uusia mahdollisia käyttötarkoituksia sekä selvittää olemassa olevan rakennuskannan hyödyntämismahdollisuuksia. Loppuraportit ovat ladattavissa Kontiolahden kunnan verkkosivuilta.

Kontiorannan alueelle haetaan pitkäjänteisiä toimintamalleja, joiden kautta voidaan aktivoida yritystoimintaa, synnyttää matkailu- ja vapaa-ajan palveluita, korvata menetettyjä työpaikkoja sekä lisätä paikallista asuntorakentamista. Molemmat suunnitelmat vahvistavat käsitystä Kontiorannan vahvuuksista ja tulevien toimintojen rakentamisesta olemassa olevien vahvuuksien varaan: Kontiorantaa kehitetään tulevaisuudessa liikunnan, vapaa-ajan ja luontoon liittyvien teemojen ympärille siten että siitä tulee taloudellisesti vahva ja kannattava vapaa-ajan keskittymä.

Matkailun luonnollinen kasvu mahdollistaa uuden, ylimaakunnallisen vapaa-ajan keskittymän rakentamisen Kontiorantaan. Alue tarjoaa monimuotoisia majoitusmahdollisuuksia, liikunnan, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palveluita, ravintola- sekä muita matkailualan palveluita. Kontiorannan sijainti, Höytiäisen vesistö, luonto ja aktiivisen liikunnan mahdollisuudet sekä jo olemassa olevat rakenteet kuten golfkenttä ja ampumahiihtokeskus muodostavat vahvan pohjan alueen toteuttamiselle. Eräs keino valtakunnallisen ja myös kansainvälisen tunnettuuden lisäämiseen on merkittävien yleisö- ja mediatapahtumien järjestäminen Kontiolahden alueella.

Vapaa-ajankohteet vaikuttavat merkittävästi kuntatalouteen sekä työllisyyden että verotulojen kautta. Vastaavankokoiset matkailukohteet muissa maakunnissa työllistävät suoraan helposti 150-250 ihmistä, välillisesti ja rakennusvaiheessa vielä enemmän.

Alueen verkkosivut julkaistaan ensi viikolla. Kontioranta.fi osoitteesta löytyvän sivuston yhtenä keskeisenä tavoitteena on osallistaa sidosryhmiä alueen suunnitteluun ja ideointiin.

Vapaa-ajanhankkeeseen liittyvien toimijoiden ja sijoittajien haku on käynnistynyt. Tässä työssä Kontiolahden kuntaa avustaa matkailualan konsultti Kimmo Hellgren Prime-Group Oy:stä.

Comments Off on Kontiorannan vapaa-ajan keskittymä kokoaa yhteen pohjoiskarjalaisen matkailun parhaat elementit