Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
25
Jun '14

Restel Hotel Group: CUMULUS-BRÄNDI JA PALVELUKONSEPTI UUDISTUVAT

cu-airport-julkisivu_900x506

Kotimainen Cumulus-hotelliketju uudistaa brändinsä ja palvelukonseptinsa. 40-vuotias hotelliketju tavoittelee uudistumisellaan aikaansa seuraavia matkailijoita. Uudistus toteutetaan vaiheittain kesästä alkaen.

Visuaalinen brändiuudistus

Cumulus-ketjun logoa on päivitetty muun muassa piirtämällä tuttu pilvi uudelleen. Cumulus-brändin ilmeeseen liittyy myös jatkossa kaupunkimaisemaprofiili, jossa on tunnistettavia elementtejä suomalaisista kaupungeista. Tällä viitataan Cumulus-hotellien keskeiseen sijaintiin suomalaisten kaupunkien keskustoissa.

Brändiuudistuksen myötä myös hotelliketjun brändituotteet sekä työasut muuttuvat. Työvaatteiden valinnassa on huomioitu brändin tunnusominaisuudet: rennosta kaupunkihotellista viestiin muun muassa naisten työasuna toimivat mekot. Työvaatteiden toteutuksesta vastaa TeamMark Oy.

Käytännönläheinen palvelukonsepti

Cumulus-ketjun brändi-identiteettiä on rakennettu jo parin vuoden ajan. Taustoja on ammennettu bränditutkimuksista sekä asiakaskyselyistä.

Cumulus-brändin uudistuminen koskee myös palvelukonseptia. Cumulus profiloituu entistä vahvemmin kaupunkihotelliksi, jonka myötä asiakkaille tarjotaan suosituksia ja vinkkejä hotellikaupungin tapahtumista.

”Cumulus-uudistuksen taustalla on luontainen tarve kehittyä asiakkaiden mukana. Suomalaisten matkustustottumusten myötä pyrimme tuomaan tuotteisiimme kiinnostavia elementtejä ja tekijöitä. Pikalomat ja maisemanvaihdokset harrastusmatkojen ohella nostavat suosiotaan. Me haluamme olla paikka, missä matkailijat rentoutuvat kaupunkilomillaan tai työmatkoillaan”, sanoo Cumulus-ketjun Brand Manager Samuli Heiskala. ”Brändiuudistus on piste iin päälle, sillä hotelliverkostomme kunto on jo valtaosin hyvä ja asiakaskokemukset tutkimusten perustella positiivisia. Olemme investoineet hotelliemme uudistamiseen viime vuosina säännöllisesti ja työ kantaa jo nyt hedelmää”, jatkaa Heiskala.

Kotimaanmatkailu on alalle edelleen tärkeää. Vuonna 2013 kotimaanmatkailijoiden yöpymiset olivat 70 prosenttia kokonaisyöpymismäärästä. 26 hotellin Cumulus-ketjulla on vankka sija markkinoilla ja tätä asemaa halutaan vahvistaa edelleen.

Mainostoimisto Hinku on vastannut brändin visuaalisesta ilmeestä. Muita kumppaneita ovat viestintätoimisto Republic of Communications ja sosiaalisen median toimisto Dingle.

Comments Off on Restel Hotel Group: CUMULUS-BRÄNDI JA PALVELUKONSEPTI UUDISTUVAT