Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
26
Mar '14

Helsingissä ennätysmäärä kongresseja vuonna 2013

Helsingissä järjestettiin viime vuonna kansainvälisiä kongresseja enemmän kuin koskaan aiemmin. Kongressit toivat kaupunkiin yli 31 000 kokousvierasta ja noin 51 miljoonan euron matkailutulot. Ennätystuloksellaan Helsinki oli jälleen suomalaisten kongressikaupunkien kärkisijalla. Koko maassa kongresseja järjestettiin 662.

Helsingissä pidettiin viime vuonna yhteensä 288 kansainvälistä kongressia, joista valtaosa järjestettiin yhteiskuntatieteiden, maantieteen, luonnontieteiden ja lääketieteen aloilta. Viime vuoden suurin kongressi oli Helsingin ja koko maan osalta Messukeskuksessa elokuussa järjestetty kirurgien maailmankongressi ”International Surgery Week 2013”. Kongressi keräsi noin 2 100 osallistujaa lähes 80 eri maasta.

– Myös tästä kongressivuodesta on tulossa vilkas ja monipuolinen. Vuoden suurimpien kongressien joukkoon kuuluu muun muassa älyliikennealan Euroopan kongressi ”10th ITS European Congress”, joka tuo kaupunkiin noin 1 200 kongressivierasta kesäkuun puolivälissä, kongressipäällikkö Ines Antti-Poika Helsinki Convention & Events Bureausta kertoo.

– Kongressijärjestäjiltä ja osallistujilta saatu palaute on ollut lähes poikkeuksetta myönteistä. Kiitosta saavat järjestelyjen lisäksi erityisesti Helsingin saavutettavuus, turvallisuus ja julkinen liikenne, Antti-Poika iloitsee.

Valtaosa eli kolme neljästä kongressiosallistujasta harkitsisi Suomea tulevaisuudessa myös lomamatkakohteena.


Menestystä odotettavissa myös kansainvälisessä kongressikaupunkien tilastossa

Kansainvälisesti kongresseja tilastoi Union of International Associations (UIA), joka julkaisee listauksen maailman suosituimmista kongressimaista ja -kaupungeista seuraavan kerran kesäkuussa. Vertailussa on mukana yli 180 maata ja 1 300 kaupunkia.

– Vuonna 2012 Helsingin sijoitus nousi huimasti, sijalle 14. Odotamme asemamme säilyvän vähintään yhtä korkealla, Antti-Poika toteaa.

Taustatietoa

Matkailun edistämiskeskuksen Finland Convention Bureau julkaisee vuosittain suomalaisten kongressikaupunkien kansainvälisten kongressien tilaston.
www.mek.fi/tutkimukset-ja-tilastot/kongressitilastot

 

Comments Off on Helsingissä ennätysmäärä kongresseja vuonna 2013