Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
6
Mar '14

Suomessa edullisin hotelliyön keskihinta Pohjoismaista

HPI FY 2013 Finland

Hotels.com in vasta julkaistun Hotel Price Index –raportin (HPI) mukaan hotelliöiden keskihinta laski 3 % Suomessa vuonna 2013 verrattuna vuoteen 2012. Euroopassa hinnat nousivat samalla aikavälillä 2 % ja maailmanlaajuisesti 3 %. Hotels.com analysoi hotellien hintakehitystä jo kymmenettä vuotta. Raportti sisältää hotelliöiden toteutuneita hintoja joka puolella maailmaa.

Suomessa hotelliyöstä maksettiin vuonna 2013 keskimäärin 107 euroa. Vuonna 2012 tämä luku oli kolme euroa enemmän, 110 euroa. Suomessa hotellimajoituksen keskihinta oli muita Pohjoismaita edullisempi: kalleimmaksi päätyneen Norjan keskitaksa yöltä oli 129 euroa. Pohjoismaista vain Suomen ja Norjan majoitusten hinnat olivat hienoisessa laskussa: tosin Tanska (+2 %, 123 euroa) ja Ruotsi (+1 %, 128 euroa) olivat hyvin maltillisessa kasvussa.

Euroopan korkeimmat hintakeskiarvot löytyivät 7 % keskiarvohintaansa kasvattaneesta Monacosta (194 euroa yöltä) ja 5 % laskeneista hinnoistaan huolimatta Sveitsistä (145 euroa).

Talouden elpyminen nostaa hotelliöiden hintoja maailmalla

Hotelliöiden hinnat ovat nousseet tasaisesti jo neljän vuoden ajan. Talouden taantumasta huolimatta suurimmassa osassa Euroopan kaupungeista hotelliyön keskihinta nousi vuonna 2013. Hotellialan tulevaisuus näyttääkin Euroopassa lupaavalta ja alalla odotetaan tulevina vuosina kasvua.

  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö
  • Hinnat ovat vuonna 2013 toteutuneita hintoja, joten muutokset ovat mahdollisia.

Comments Off on Suomessa edullisin hotelliyön keskihinta Pohjoismaista