Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
13
Feb '14

4 hiihtolomakohdetta Virossa – yllättävän lähellä

a66ae05437cdf624_800x800ar

Hiihtolomamatka varaamatta ja kotimaan laskettelukeskukset tupaten täynnä? Ei hätää – ratkaisu löytyy yllättävän läheltä, sillä Suomenlahden eteläpuolelta Virosta löytyy tekemistä sekä aktiivisesta talviurheilusta että rennosta lomailusta nauttiville. Tallinnan lisäksi talvella tapahtuu eri puolilla Viroa, eivätkä etäisyydet etelänaapurissamme ole kovin pitkiä. Katso alta parhaat vinkit neljään eri kohteeseen Virossa.

Tallinna

Tallinnassa voi harrastaa talvilajeja jopa keskellä kaupunkia. Laulujuhlien areenana tunnettu Laululava on otettu sesonkikäyttöön Talvipuistona , jossa voi kokeilla snowtubingia, harjoitella laskettelua ja lumilautailua tai hiihtää 1,8 kilometrin pituisella ladulla. Myös Harju-kadulla keskellä Vanhaakaupunkia ja Piritassa on luistelukentät, joissa koko perhe voi nauttia aurinkoisesta pakkassäästä. Kaikilta radoilta voit myös vuokrata luistimet käyttöösi. Murtomaahiihtoa voi Laululavan Talvipuiston lisäksi harrastaa Nõmmen ja Piritan hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla, jotka ovatkin hyvin suosittuja paikallisten keskuudessa.

Tallinnassa talvilomaa voi viettää myös sisätiloissa, jos pakkassää kyllästyttää. Lentosataman merimuseossa on maaliskuun loppuun asti esillä suosittu Titanic-näyttely , joka tempaa sinut mukaan historialliselle merimatkalle. Rentoutumista ja hemmottelua kaipaavien kannattaa suunnata kylpylään tai kauneushoitolaan hakemaan uutta puhtia lopputalveen ja kevääseen. Hyvään lomaan kuuluu tietenkin myös hyvä ruoka, jota voi nauttia vaikkapa jossakin Viron 50 parhaasta ravintolasta .

Puolitoista tuntia Tallinnasta

Kivi õ li

Laskettelurinteisiin kaipaavien kannattaa suunnata Kiviõlin seikkailukeskukseen Itä-Virumaalle, jonne avattiin viime talvena entiselle kaivoksen tuhkamäelle Viron pisimpien rinteiden laskettelukeskus. Rinnepituudet ovat 400–700 metriä, ja keskuksessa on myös Baltian suurin lumilautailupuisto, jossa on myös half-pipe. Kiviõlissa järjestetään 28.2.–2.3. ensimmäistä kertaa suuri lumilautailutapahtuma, Estonian SlopeStyle Open 2014 . Tapahtumassa on mukana myös suomalaisia huippunimiä!

Talviaktiviteeteista voi vaihtaa vapaalle alueen kylpylöissä . Lähin kylpylä-hotelli sijaitsee Sakan kartanossa Suomenlahden rannalla. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee myös Toilan kylpylä, jossa on erilaisia saunoja sekä luksusta kaipaaville suunnattu Wellness-keskus Orhidee. Kiviõlistä hurauttaa nopeasti myös Narva-Jõesuun kylpylöihin: perinteiseen Narva- Jõesuu Spa & Sanatooriumiin tai uudempaan Meresuu Spa & Hotelliin.

Ahtaita paikkoja kaihtamattomien kannattaa suunnata Kohtlan kaivospuistoon , jonka maanalainen museo tarjoaa jännittävän kierroksen kahdeksan metrin syvyydessä maan alla. Vierailijat pääsevät kulkemaan kaivosmiesten jalanjäljissä – ja halutessaan nauttimaan myös kaivosmiehen lounaan maanalaisessa kaivosruokalassa.

Pärnu

Pärnun seudulla on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet Jõulumäen virkistyskeskuksessa , jossa on hyvät mahdollisuudet hiihtämiseen, patikointiin ja mäenlaskuun. Keskuksesta voi myös vuokrata suksia, joten omia ei välttämättä tarvitse raahata mukaan.

8f295b5a3f533680_800x800ar

Talvitunnelmaa voi kokea myös Pärnun keskustassa Jääfestivaalien aikaan 15.–24. helmikuuta. Koko perheen tapahtuma tuo talviseen kylpyläkaupunkiin kesäsesongin vilskettä, kun jääveistokset, musiikki, näyttelyt, tanssi ja kilpailut täyttävät kaupungin. Tämän vuoden festivaalin teemana on jäämusiikki. Hauskaa tekemistä riittää koko perheelle, ja erikoisuuksina mukana ovat myös jäinen elokuvateatteri ja kokonaan lumesta tehty sauna.

Kylpyläkaupungista löytyy lempinimensä mukaisesti useita vaihtoehtoja rentoutumiseen. Estonia Medical Spassa voi kokeilla kylmähoitoa, jossa viivytään jäätävässä kylmyydessä, 100–120 pakkasasteessa, muutaman minuutin ajan. Estoniassa on myös Kuolleenmeren allas, jossa kelluessa on helppo unohtaa arjen kiireet. Hemmottelu- ja terveyspalveluja tarjoavat Pärnussa myös Viiking Spa ja Tervis-kylpylähotelli.

Lapsiperheille sopii hyvin Tervise Paradiis -kylpylän vesipuisto, joka on Viron suurin. Vesiliukumäet, putoukset sekä uima- ja porealtaat takaavat hauskan päivän koko perheelle.

Kolme tuntia Tallinnasta

Otepää

Viron talvipääkaupunki ja suosittu talviurheilukeskus Otepää on ihanteellinen paikka aktiivisesta hiihtolomasta haaveileville.Tehvandin ja Käärikun hiihtokeskukset tarjoavat laskettelu- ja hiihtomahdollisuuden lisäksi myös monenlaista muuta talvikivaa luistelusta avantouintiin ja sauvakävelystä moottorikelkkailuun. Lisäksi Otepään keskustassa sijaitsee Snowtubing-puisto , jossa pääsee laskemaan renkaalla 12 erilaista tubing-mäkeä.

b4464294a52cdc08_800x800ar

Maaliskuun 9. päivä Käärikun hiihtokeskuksessa kilpaillaan 14 kilometrin pituisella Kekkosen ladulla Kekkosen hiihdossa . Nimensä reitti on saanut Suomen entisen presidentin mukaan: Kekkonen vieraili alueella vuonna 1964 – ja tänä vuonna vierailusta on kulunut pyöreät 50 vuotta!

Videoita Virosta:

http://www.youtube.com/user/visitestonia

www.visitestonia.com

www.facebook.com/visitestonia.fi

Comments Off on 4 hiihtolomakohdetta Virossa – yllättävän lähellä