Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
28
Jan '14

Lumisten rinteiden huumaa: 6 hiihtolomaa seikkailijoille

bb8733afc46f07a4_800x800ar

Haluaisitko jotain ekstraa hiihtolomallesi tänä vuonna? Matkahakukone momondo.fi listasi kuusi äärimmäistä helikopteri-lasketteluretkeä eri puolilla maailmaa, joilla voit kokea virkistävän seikkailun! Kierros alkaa helikopterin kyydissä: sinut lennätetään korkean vuoren huipulle, josta matka alas jatkuu syvässä lumessa laskien kaukana virallisten rinteiden ulottumattomissa.

Helikopteriretkillä pääset paikkoihin, joissa harva on aiemmin käynyt – ja tämä tuo laskemiseen haastetta ja jännitystä! Retkiä on eri vaikeusasteisina, mutta on suositeltavaa hankkiutua laskettelu- tai lumilautailukuntoon jo hyvissä ajoin ennen extreme-seikkailulle lähtemistä. Kaikilla retkillä on mukana paikallinen opas.

KANGAAMIUT, GRÖNLANTI

Uinuva inuittikylä Kangaamiut kätkee suojiinsa upeita laskukokemuksia Luoteis-Grönlannissa aivan napapiirin tuntumassa.

Sinut lennätetään helikopterilla melkein 2 000 metrin korkeuteen, josta pääset laskemaan alas satoja lähes pystysuoria rinteitä aina merenrantaan asti.

MONASHEE-VUORET, BRITTILÄINEN KOLUMBIA, KANADA

Monahsee tarjoaa äärimmäistä jännitystä sitä kaipaaville: sen jyrkillä, jopa kilometrin pituisilla rinteillä puikkelehditaan puiden välissä.

Monasheessa sijaitseekin yksi maailman haastavimmista ja suosituimmista helikopteri-laskettelureiteistä. Se on tarkoitettu vaikeusasteeltaan vain kokeneille laskijoille, sillä se vaatii suurta teknistä taitoa.

CARIBOO-VUORET, BRITTILÄINEN KOLUMBIA, KANADA

Cariboo on ihastuttava koko perheen laskettelukohde. Kokeneemmat vauhdinnälkäiset laskijat voivat villiintyä laskemaan helikopteriretkellä runsaissa hangissa, joista Cariboo tunnetaan maailmalla. Sillä välin muut perheenjäsenet viihtyvät alueen muissa rinteissä, jotka soveltuvat keskivertolaskijalle ja kokeneemmille.

CHUGACH-VUORET, ALASKA

Chugach tunnetaan maailmalla upeasta maastostaan: seudulla on loivia rinteitä, valtavia jäätiköitä ja jyrkkiä vuorenrinteitä, jotka nousevat useita kilometrejä Turnagain Armin alueen ylle.

Alueella on kokeneille laskijoille haastavia laskukokemuksia, ja muille perheenjäsenille ihmisenkokoisia rinteitä – ja laskiessa voi ihastella vaikuttavaa merinäköalaa.

ANDIT, CHILE

Chilen Andien sydämessä sijaitsee Etelä-Amerikan tärkein laskettelukeskus, joka tarjoaa sekä leppoisaa että vaativan jyrkkää mastoa. Chileläiset tunnetaan lisäksi heidän vieraanvaraisuudestaan, joten voit kokea paikallista kulttuuria hiihtolomallasi.

Koska Chile sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, pääset laskemaan täällä syksyisin, kun pohjoisen hiihtokeskukset ovat kiinni.

ALPIT, ITALIA JA SVEITSI

Euroopasta on vaikea löytää helikopteri-lasketteluretkiä, sillä ne ovat useissa maissa kiellettyjä. Italian ja Sveitsin rajalla voit kuitenkin lisätä perinteiseen hiihtolomaasi hieman seikkailua helikopteriretkellä.

Euroopassa helikopterilaskettelulle on huomattavasti vähemmän maastoa kuin esimerkiksi Alaskan tapaisissa kohteissa, ja helikopteriretkeen yleensä kuuluu yhdestä kolmeen nousua yhtenä päivänä. Loppuviikon voitkin viettää kohteen muissa rinteissä.

Lennot ja hotellit maailman hiihtokohteisiin löydät momondo.fin matkahausta.

Comments Off on Lumisten rinteiden huumaa: 6 hiihtolomaa seikkailijoille