Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
21
Jan '14

Hotellitermit auki selitettynä

hotel

Mikä on standardihuoneen ja superior-huoneen ero? Entä miten suuri on ”king size” -kokoinen vuode? Tutustu hotellien termiviidakkoon Hotels.comin avulla!

Hotellialan monet termit voivat hämmentää ja aiheuttaa matkaajalle odottamattomia tilanteita. Hotels.com kokosi listan yleisimmistä termeistä ja niiden merkityksistä.

Hotelli, hostelli vai motelli?

Vaikka hotellihuone on useimmiten matkustaessa luontevin majoittumisvaihtoehto, löytyy valittavaksi myös muita vaihtoehtoja.

Hostelli on yksinkertainen ja edullinen, hotellia epämuodollisempi ja yhteisöllisempi majoitusvaihtoehto. Yksityisyyttä on usein tarjolla varsin vähän: käytettävissä on yleensä vuode yhteisessä, kerrossänkyjä täynnä olevassa makuusalissa. Vessa, suihku ja keittiö sijaitsevat yleisillä alueilla.

Bed & Breakfastit ja majatalot käsittävät yleensä vain muutaman huoneen. Aamiainen tarjoillaan joko pienessä ruokasalissa tai suoraan huoneeseen. Englanti on tunnettu majataloistaan, joissa Bed & Breakfast sijaitsee katutasossa olevan pubin yläkerrassa.

Huoneisto voi olla joko yksittäinen tai osa laajempaa kompleksia. Vieraat ovat itse vastuussa ruokaostoksista ja ruokailuistaan. Jotkut paikat tarjoavat lisäpalveluita kuten liinavaatteiden vaihtoa maksusta, mutta yleensä ne eivät sisälly hintaan.

Motelli , autolla liikkuville kohdennettu hotelli, on erityisen yleinen Yhdysvaloissa. Motellit sijaitsevat yleensä valtateiden varsilla ja niissä on tarjolla runsaasti pysäköintitilaa. Ne ovat helppoja ja edullisia majoituspaikkoja, joiden palvelutarjonta on rajallinen.

Standardihuone, superior-huone vai sviitti?

Hotellihuoneiden koossa, luokituksessa, varustuksessa ja palvelutasossa on merkittäviä eroja.

Yksinkertaisimmassa, basic – tason huoneessa ei ole omaa vessaa ja suihkua vaan ne sijaitsevat käytävällä ja ovat kaikkien vieraiden käytössä. Standardihuoneissa on aina oma kylpyhuone ja vessa, mutta huoneiden koko vaihtelee huomattavasti.Deluxe-, superior- ja executive-huoneet ovat yleensä standardihuonetta suurempia ja paremmin varusteltuja, ja niistä saattaa myös olla paremmat näkymät. Huoneiden tasossa ja varustelussa on kuitenkin huomattavia eroja eri hotellien välillä. Sviitit ja juniorisviitit ovat huoneista suurimpia ja niissä on erillinen oleskelutila tai useampia huoneita.

Kuinka suuri sänky on?

Moni tuskailee hotellisänkyjen terminologian kanssa. Valitako ”king size”, ”queen size”, ”double” vai ”twin”? Seuraavia määritelmiä käytetään Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa käytetään hieman erilaisia määritelmiä.

Twin – kaksi erillistä sänkyä, 90 x 200 cm

Double – parisänky, 140 x 200 cm

Queen – parisänky, 160 x 200 cm

King – parisänky, 180 x 200 cm

Mitä kaupunkivero tarkoittaa?

Monessa Euroopan kaupungissa hotellivieraiden tulee maksaa niin kutsuttu kaupunkivero, joka on yleensä suuruudeltaan 1-5 euroa yöltä. Joissain hotelleissa vero sisältyy huoneen hintaan, mutta monessa hotellissa vero maksetaan käteisellä hotellissa, vaikka hotelliyöt olisi muilta osin maksettu verkossa jo varausta tehtäessä. Vallitsevasta käytännöstä löydät lisätietoa hotellin tai verkkovarauspalvelun internetsivuilta.

Comments Off on Hotellitermit auki selitettynä