Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
16
Jan '14

Vuoden Retkikohde 2014 -finalistit valittu, yleisöäänestys alkaa

GoExpo14_etusivu_uusi

Vuoden Retkikohde 2014 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee yhdeksän kohdetta. Vuoden Retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi. Tämän vuoden kilpailun teemana ovat retkeilyreitit.

Kilpailussa etsitään luontoretkeilyreittiä, jonka pituus on vähintään 20 km, ja jonka varrella on maastoyöpymismahdollisuus. Retkeilyreitit ovat alueen ylläpitäjän suunnittelemia, useammasta etapista koostuvia kokonaisuuksia, jotka on merkitty maastoon ja retkeilykarttoihin. Usein reitit seuraavat historiallisia kulkuväyliä tai ne kulkevat merkittävien kohteiden kautta.  Reittien varrella on retkeilijälle tarkoitettuja palveluita, kuten leiriytymis- ja tulentekopaikkoja.

Finaaliin valittiin seuraavat kohteet:

Hetta – Pallas – Ylläs -reitti (Enontekiö, Kittilä, Muonio)
Itärajan retkeilyreitti (Suomussalmi)
Kalottireitti (Enontekiö)
Karhunkierros (Salla, Kuusamo)
Karhunpolku (Lieksa)
Kevon retkeilyreitti (Utsjoki)
Kuhankuono (Pöytyä)
Pirkan taival (Ylöjärvi, Ruovesi)
Seitsemän veljeksen vaellusreitti (Helsinki – Vantaa -Tuusula -Nurmijärvi – Hyvinkää)

Voittaja esittäytyy Retki-messuilla

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia Vuoden Retkikohteeksi. Ehdotuksia tuli yli 130 henkilöltä, ja ehdotettuja kohteita oli lähes 80. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista yhdeksän finalistia. Raati huomioi valinnassa mm. kohteen saavutettavuuden, maaston asettamat vaatimukset, taukopaikat ja tarjolla olevat palvelut.

Nettisivuilta www.goexpo.fi löytyy esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Äänestys netissä päättyy sunnuntaina 16.2.2014 ja äänestystulos julkistetaan Retki-messujen avajaispäivänä 7.3.2014. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendillä ja osastolla Retki-messuille 7.9.3.2014.

Kilpailu kannustaa retkeilemään ja liikkumaan luonnossa

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

Viime vuoden teema oli monitoimiretkeily, ja silloin tittelin voitti Kolin kansallispuisto.

Retki-messut Helsingin Messukeskuksessa 7.9.3.2014. Samaan aikaan järjestettävään GoExpo-messukokonaisuuteen kuuluvat myös Fillari, Kunto, Golf, Kalastus, Metsästys, Ball Sports ja Kuva&Kamera -messut sekä 8.9.3.2014 Helsinki Horse Fair. 

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden Retkikohde -palkinnon ohella mm. Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Comments Off on Vuoden Retkikohde 2014 -finalistit valittu, yleisöäänestys alkaa