Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
15
Jan '14

TESTAA AITOJA RUOTSALAISIA COCKTAILEJA MATKA 2014 –MESSUILLA NORDIC LOUNGESSA RUOTSIN OSASTOLLA!

a557b362b86c849d_400x400ar

VisitSweden esittelee Try Swedish -cocktaileja Matka 2014 -messuilla yhteistyössä juoma-asiantuntija ja tv-kasvo Jens Dolkin kanssa. VisitSwedenin osastolla tarjotaan juomia, makuja ja tarinoita kaikkialta Ruotsista. 

Tervetuloa osastolle Ruotsin osastolle 6a99 Nordic Loungeen 17.1.-19.1. Nordic Lounge on avoinna joka päivä messujen ajan kello 11:00 alkaen ja aina messupäivän loppuun saakka.

Nordic Lounge by Tukholma.fi on ruotsalainen drinkkibaari, joka tarjoaa makuja pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Olemme valinneet mukaan valioyksilöt paikkansa jo vakiinnuttaneilta tuottajilta ja alan uusilta, innokkailta tulijoilta.  Kaikki drinkit tarjotaan jäähotellista ja Torneälven-joesta peräisin olevilla jäillä. DJ:t sekä Ruotsista että Suomesta viihdyttävät Nordic Loungessa koko messuviikonlopun ajan.

–    Ruotsissa tapahtuu juuri nyt paljon ruoka- ja juomakulttuurin ympärillä maan panostaessa Sverige – det nya matlandet -teemaan, joka johdattelee tutustumaan Ruotsiin ruokamaana. Matkamessujen cocktail-tapahtumassa haluamme esitellä osan Ruotsia juomamaana ja antaa kaikille suomalaisille kävijöille tästä maistiaisia, sanoo VisitSwedenin PR-vastaava Joonas Halla.

Drinkkilistalta löytyvä ” Norrländsk lemonad ” sisältää Härnösandin liepeillä sijaitsevan Hernö Brennerin giniä, seljaa ja minttua. ” Jungfruns Cocktail ” tarjoaa Snälleröds Jungfruns Akvavitiä Skånesta yhdessä kurkun ja sitruunan kanssa. Drinkissä ” Lakrits/Hallon ” Virtuousin ekologinen vadelmavodka Nynöäshamnista yhdistyy 68 %:een absinttiin, Valkyriaan, Stråssan paikkakunnalta Bergslagenista. Hunaja, inkivääri ja sitruuna yhdessä Mackmyran savuisen ja savuttoman viskin kanssa muodostavat drinkin nimeltä ” Penicillin “. Drinkissä nimeltä ” Skåne Äpple Martini ” etelä sekoittuu pohjoiseen. Absolut Vodka ja Kullamust Skånesta Brännlandin IsCideriin Västerbottenilta.

Ruotsalaisia juomia joita käytettään drinkeissä:

Hernö Gin (50cl) 40,5%, Hernö Brenneri, Dala, Ångermanland

Snälleröds Jungfrun Akvavit (50cl) 38%, Snälleröds, Ljungbyhed, Skåne

Virtuous Organic Raspberry Vodka (70cl) 38%, Virtuous Spirits, Nynäshamn, Sörmland

Valkyria Absinthe (50cl) 68%, Sankta Annas Bränneri, Stråssa, Värmland

Mackmyra Brukswhisky (70cl) 41,4%, Mackmyra svensk Whisky, Valbo, Uppland

Mackmyra Svensk Rök (50cl) 46,1%, Mackmyra svensk Whisky, Valbo, Uppland

Absolut Vodka (70cl) 40%, The Absolut Company, Åhus, Skåne

Brännlands IcCider (37,5cl) 11%, Brännland Cider, Umeå, Västerbotten

Kullmust Belle de Boskoop (63cl) 0% Kullabygdens Musteri, Mjöhult, Skåne

Kullados, Kullabygdens Destilleri, Mjöhult, Skåne

Jäätä jäähotellista ja Torneälvenistä

Kaikki drinkit tarjotaan jäähotellista ja Torneälven-joesta peräisin olevilla jäillä. Ei pelkästään siksi, että se on osa pitkänä maana tunnetun Ruotsin historiaa, vaan myös siksi, että drinkeistä tulee näin parempia. Joesta peräisin oleva jää on luonnollisesti tiiviimpää ja sulaa hitaammin. Drinkit ovat siksi kylmiä, mutta eivät vetisiä. Joen jää muodostuu puhtaimmasta vedestä, joka virtaa tunturilta ja jäätyessään siitä tulee myös puhtaampaa kuin vesi, josta se tehdään. Nimittäin juuri muuttuessaan vedestä jääksi partikkelit ja epäpuhtaudet huuhtoutuvat pois joen mukana. Drinkeissä tarjoiltu jää on kerätty joesta maaliskuussa 2013.

Comments Off on TESTAA AITOJA RUOTSALAISIA COCKTAILEJA MATKA 2014 –MESSUILLA NORDIC LOUNGESSA RUOTSIN OSASTOLLA!