9b43f30ce9f7857a_400x400ar

Norja on yksi suomalaisten automatkailijoiden suosikkikohteista eksoottisten maisemiensa ja läheisyytensä ansiosta. Autoliitolta on toivottu jo pitkään autoilijoille suunnattua Norja-opasta. Nyt toiveisiin on vastattu ja Autolla Norjaan -opas julkaistaan Matka 2014 -messuilla, jotka järjestetään 16.–19.1.2014 Helsingin Messukeskuksessa.

Norja kiinnostaa suomalaisia vuodesta toiseen. Maa sijoittuu aina kärkipäähän Autoliiton automatkailututkimuksessa matkan pääkohdemaita kysyttäessä. Vaikka Norja on Suomen naapurimaa, poikkeavat sen maisemat ja ilmasto hyvin paljon Suomesta. Upeat vuonot ja vuoristot tarjoavat huikeita näköaloja sekä näyttäviä reittejä niin autolla kuin vaikka moottoripyörällä matkustaville.

Autoliitto on valmistellut jäsentensä toiveesta Norjasta opaskirjaa, joka antaisi automatkailijalle eväitä onnistuneeseen lomaan vuonojen maassa. Nyt kirja on valmis ja se julkistetaan 16.1.2014 alkavilla Matka 2014 -messuilla Helsingissä.

Uutuuskirjan anti riittää useammankin Norjan matkan ennakkosuunnitteluun sekä matkoilla käytettäväksi. Kirjasta löytyy apua kohteiden valintaan, vinkkejä edullisiin majoitusvaihtoehtoihin sekä hyvät ohjeet Norjassa autoiluun. Kirjassa esitellään myös Norjan tärkeimmät tiet ja 12 vaihtoehtoista reittiä Suomesta eri puolille Norjaa.

Autolla Norjaan -opas jakaa maan viiteen matkailulliseen, hyvin erilaiseen suuralueeseen; Itä-, Etelä-, Länsi-, Keski- ja Pohjois-Norjaan. Alueiden yleisemmän kuvailun lisäksi kirjassa esitellään yksityiskohtaisemmin 66 erilaista matkailukohdetta aina Hamarin pikaluisteluhallista Hunderfossenin perhepuistoon.

Vuoristo ja vuonot aiheuttavat automatkailijoille usein yllätyksiä, minkä takia Autolla Norjaan -oppaassa on panostettu ohjeisiin autoilijoille. Ensikertalaisten perusvirheitä on matka-aikojen aliarvioiminen. Norjan tieliikenteessä keskinopeudet ovat alhaisempia kuin Suomessa ja linnuntietä lähellä sijaitsevaan kohteeseen voi olla autolla hyvin pitkä matka. Usein autoilijalla voi olla vaihtoehtona mennä pidempää reittiä maantietä pitkin tai ostaa lossi- tai laivalippu vuonon yli. Lukuisat tunnelit, kapeat tiet ja ajoittain vastaan tulevat isot ajoneuvot vaativat omanlaistaan asennoitumista matkantekoon.

Autolla Norjaan –oppaan on tehnyt Risto Hemming , joka on perehtynyt Norjaan yli 50 vuoden ajan. Hemming on myös asunut maassa, minkä ansiosta hänellä on laaja näkemys Norjasta ja norjalaisista. Vaikka Norja on kallis maa, auttavat Hemmingin vinkit matkailijaa pysymään tiukemmassakin budjetissa.

Autolla Norjaan –oppaan hinta on 26 euroa Autoliiton jäsenille ja muille 34 €. Kirjassa on 160 sivua. Kirjaa myydään Autoliiton osastolla Matka 2014 –messuilla sekä Autoliiton myymälöissä sekä verkkokaupassa osoitteessa kauppa.autoliitto.fi.