OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kuva: Kerttu Vali Victoria Media/Collection

 

Kotkan-Haminan seudun luontomatkailustrategian ja toimenpideohjelman 2014–2020 laadinta on käynnistynyt.

Cursor Oy on käynnistänyt seudun luontomatkailustrategian ja toimenpideohjelman 2014–2020  työkokonaisuuden. Strategia ja toimenpideohjelma tulevat toimimaan Kotkan-Haminan seudun luontomatkailusektorin kehittämisen strategisena ohjauskeinona vuoteen 2020 asti. Tavoitteena on kehittää luontomatkailusta tunnettu ja oman profiilin omaava osa matkailun toimialaa.

Strategiatyössä määritellään luontomatkailun kehittämisen seudulliset painopisteet, keskeiset toimenpiteet sekä luontomatkailussa toimivien eri tahojen roolit ja vastuut.

Seudun yrityksiä sekä muita luontomatkailuun kytkeytyviä sidosryhmiä tullaan osallistamaan työhön laajasti. Kevään aikana tullaan järjestämään kaikkiaan neljä työpajaa, jonka lisäksi sidosryhmiä kuullaan haastatteluin ja erilaisin verkkokuulemisen keinoin.  Työ valmistuu elokuun 2014 loppuun mennessä.

Luontomatkailustrategian ja toimenpideohjelman laadinta liittyy Cursor Oy:n toteuttamaan Kestävän luontomatkailun Kaakko 135° -hankkeeseen.

Strategiatyön läpiviennistä vastaa Owal Group Oy Helsingistä. Owal Group Oy:n erikoisalaa on strategisen tiedon analysointi ja tiedon jalostaminen päätöksentekoa palvelevaan muotoon hyödyntäen kansainvälistä partneriverkostoa.