Maailmassa ei ole kovin montaa hotellia, joihin saapuessa tuntuu kuin astuisi talven ihmemaahan. Maailmassa on vain muutamia hotelleja, jotka sijaitsevat kuvankauniissa maisemassa koskemattoman lumen keskellä, ja vielä harvemmissa tunnelma huokuu talven taikaa, joka herättää vierailijoissa lapsenomaisen ihmetyksen.

Matkahakukone momondo.fi listasi kuusi ihastuttavaa talvihotellia, jotka erikoisen designinsa ja omalaatuisen sijaintinsa – tai molempien – vuoksi ansaitsevat tulla kutsutuiksi talven ihmemaaksi. Listalla on mukana myös yksi suomalaishotelli.

IGLOO VILLAGE – KAKSLAUTTANEN, SUOMI:

a94dbd9c8ffee03d_800x800ar

Revontulien ihailu ei käy missään mukavammin kuin lasikupolin alla lämpöisessä sängyssä makoillen – tämä on mahdollista Kakslauttasen Igloo Village -hotellissa.

Nämä modernit lasiset iglut hurmaavat vierailijat kristallinkirkkailla näkymillä yötaivaalle, mutta lisäksi nämä 20 valaistua iglua hehkuvat kutsuvaa lämpöä vasten pimeää ja lumista Suomen Lapin mäntymaisemaa.

Hotellin virallinen verkkosivu: http://www.kakslauttanen.fi/en/resort/igloo-village

ICEHOTEL – JUKKASJÄRVI, RUOTSI

Vaikka ihastuttavia jäähotelleja löytyy useampia Suomestakin, listaukseen mukaan on päätynyt tällä kertaa Pohjois-Ruotsissa Jukkasjärvellä sijaitseva IceHotel.

Jukkasjärven IceHotel on rakennettu kokonaan jäästä ja lumesta, ja veistojälki onkin täynnä kauniita yksityiskohtia. Rakennelman sisällä tuntee olevansa ennemmin satupalatsissa kuin hotellissa.

Jäähotelli on ymmärrettävistä syistä pystyssä vain talvikauden: hotellin rakentamiseen käytetyt tuhannet tonnit jäätä sulavat kevään koittaessa. Hotellin taiteelliset yksityiskohdat vaihtelevatkin vuosi vuodelta, mutta joka vuosi hotellissa on asuinhuoneita, hääkappeli ja baari.

Hotellin virallinen verkkosivu: http://www.icehotel.com/accommodation/winter/

HOTEL ARCTIC – ILULISSAT, GRÖNLANTI

Jos koskaan kaipaat muistutusta planeettamme suuruudesta ja luonnon mahdista, kannattaa suunnata Grönlannin Ilulissatiin. Silmänkantamattomiin jatkuvan jäisen maiseman keskellä on helppo rauhoittua – vain käsittämättömän suuret, aavemaisesti ohi lipuvat jäävuoret rikkovat rauhan.

Hotel Arctic sijaitsee aivan vuonon reunalla, ja sen jokaisesta huoneesta pystyy seuraamaan jäävuorten virtaa.

Hotellin virallinen verkkosivu: http://www.hotel-arctic.gl/index.php?pageid=1&new_language=1

KIRKENES SNOWHOTEL – KIRKENES, NORJA

856e4833de7bae89_800x800ar

Listalla on mukana myös Kemin LumiLinnan norjalainen serkku, lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Kirkenes Snowhotel.

Yöpyminen ylellisessä, lumeen koristeellisesti kaiverretussa huoneessa on takuuvarmasti unohtumaton elämys, kuten myös koiravaljakkoajelu rauhallisen, lumen peittämän norjalaiserämaan halki.

Ylisuurta iglua muistuttavan hotellin vieraat pääsevät myös moottorikelkkailemaan napapiirin aaltoilevaan lumimaisemaan, jonka jälkeen he voivat nauttia jäälaseista tarjoiltuja drinkkejä tunnelmallisessa, kokonaan jäästä rakennetussa baarissa.

Hotellin virallinen verkkosivu: http://kirkenessnowhotel.com/

HOTEL RANGÁ – HELLA, ISLANTI

86632da0d6f3cc3a_800x800ar

Eteläislantilainen Hotel Rangá valikoitui listalle upean sijaintinsa vuoksi. Hotellia ympäröivät poikkeukselliset maisemat: lähistöllä on niin halkeilevia jäätiköitä, jyliseviä vesiputouksia, jyrkkäreunaisia kallioita kuin loputtomiin jatkuvia lumen peittämiä tasankoja.

Hotellin energianlähteinä toimivat vesivoima ja maalämpö, ja sisätilat pidetään lämpiminä kuumien lähteiden voimalla, joten hotelli on yhtä vihreä kuin sen yllä aika ajoin liekehtivät revontuletkin.

Hotellin virallinen verkkosivu: http://www.hotelranga.is/

OLD FAITHFUL SNOW LODGE – YELLOWSTONEN KANSALLISPUISTO, USA

Lumiset maisemat, höyryävät kuumat lähteet ja vapaana liikkuvat villieläimet tekevät Yellowstonesta talvisaikaan yhden taianomaisimmista paikoista. Old Faithful Snow Lodge -hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kansallispuistossa, joten sieltä käsin on helppo tutustua puiston kuuluisiin nähtävyyksiin – kuten hotellin lähistöllä sijaitsevaan samannimiseen kuumaan lähteeseen.

Osa puisen hotellin viehätyksestä piilee siinä, että ensimmäisten kunnon lumisateiden jälkeen sinne pääsee vain erityisilläsnowcoach -lumibusseilla.

Hotellin virallinen verkkosivu: http://www.yellowstonenationalparklodges.com/lodging/winter-lodges/old-faithful-snow-lodge-cabins/