Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
28
Nov '13

Tjäreborgille kaikkien aikojen paras tulos

exryvcvrkkveonesizyn

Tjäreborg teki 30.9.2013 päättyneellä tilikaudella yhtiön historian parhaan tuloksen. Liiketoiminnan voitto oli 14 miljoonaa euroa (edellisellä tilikaudella 7,6 miljoonaa euroa) ja liikevaihto nousi 138,9 miljoonaan euroon (131,7 miljoonaa euroa). Thomas Cook Northern Europen tulos oli 130 miljoonaa euroa (122 miljoonaa euroa). Kyseessä on yhtiön ennätystulos.

Menestys perustuu siihen, että Tjäreborg ja Thomas Cook Northern Europe panostavat niihin lomakohteisiin, joihin monet haluavat matkustaa, sekä sellaisiin ainutlaatuisiin tuotteisiin, joita muilla ei ole, kuten Sunwing Family Resorts ja Sunprime Hotels.

– Olemme huomanneet, että erityyppisille asiakasryhmille suunnattuja hotelleja on Suomen markkinoilla liian vähän. Siksi olemme panostaneet entistä enemmän Sunwing Resorts
–perhehotelleihimme ja aikuisille tarkoitettuihin Sunprime-hotelleihimme. Tänä syksynä olemme lisäksi lanseeranneet kolme uutta hotellikonseptia, jotka ovat SunConnect –digitaaliajan perhehotelli, tasokkaat SENTIDO-hotellit sekä kohtuuhintaiset Smartline-hotellit. Iloksemme asiakkaat ovat löytäneet mielenkiintoiset hotellikonseptimme, sanoo Tjäreborgin toimitusjohtaja Christian Grönli.

Ennätystulokseen vaikutti myös viime talven markkinatilanne, jolloin matkojen kysyntä ja tarjonta kohtasivat hyvin.

– Viime talven hyvän markkinatilanteen lisäksi olemme määrätietoisesti kehittäneet asiakaslähtöistä toimintaamme. Lisäksi uudistunut asiakaspalvelumme sosiaalisessa mediassa on mahdollistunut sen, että asiakkaamme tavoittavat matka-asiantuntijamme nykyään kaikkina viikonpäivinä myöhäiseen iltaan saakka, jatkaa Christian Grönli.

Tjäreborg on kuluneen vuoden aikana panostanut reittilennoilla tehtäviin omatoimisiin kaupunki- ja kaukomatkoihin. Kaupunkikohteista suurimmat ovat Pariisi, Lontoo, Rooma, Berliini ja Barcelona. Kaukomatkoista suosituimpia ovat Malediivit, Bali, Florida ja Mauritius. Tjäreborgin kaupunkilomien myynti on kasvanut kuluneen vuoden aikana 13 % ja panostus kaupunkilomiin jatkuu.

Thomas Cook Northern Europella myös kaikkien aikojen paras tulos

Thomas Cook Northern Europen, johon Tjäreborgin lisäksi kuuluvat matkanjärjestäjät Ving Ruotsissa ja Norjassa sekä Spies Tanskassa, tilikauden tulos oli 130 miljoonaa euroa (122 miljoonaa euroa). Liikevaihto nousi 1,47 miljardiin euroon (1,41 miljardia euroa). Voittomarginaali oli 8,8 % (8,6 %).

– Hieno tulos antaa meille mahdollisuuden investoida uusiin lentokoneisiin ja yhä parempiin lomiin asiakkaillemme. Kaikki tämä vahvistaa entisestään markkinajohtajuuttamme, sanoo Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja Magnus Wikner.

Viime tilikauden aikana lanseerattiin yhteinen ”The Sunny Heart” –symboli koko Thomas Cook –konsernissa. Symboli kehitettiin ja otettiin käyttöön Pohjoismaissa viime vuoden joulukuussa. Nyt sama ”sydän” näkyy koko konsernissa 70 maassa ympäri maailmaa.

Thomas Cook Northern Europe on Pohjoismaiden johtava matkanjärjestäjäryhmä, johon Suomen, Ruotsin, Norja ja Tanskan matkanjärjestäjätoiminnan lisäksi kuuluvat myös tilauslentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia sekä hotelliketjut Sunwing Family Resorts ja Sunprime Hotels.

http://www.tjareborg.fi/

Tjäreborg kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan matkanjärjestäjäkonserniin, Thomas Cook Northern Europeen (1,5 miljoonaa matkustajaa/vuosi). Tjäreborgin vuosittainen matkustajamäärä on n. 195.000. Thomas Cook Northern Europeen kuuluu matkanjärjestäjätoimintaa Suomessa (Tjäreborg), Ruotsissa (Ving ja Globetrotter), Norjassa (Ving) ja Tanskassa (Spies) sekä hotelliketjut Sunwing Resort ja Sunprime Resorts ja tilauslentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Northern Europe on osa kansainvälistä matkailualan konsernia Thomas Cook Group plc:tä, joka on noteerattu Lontoon pörssissä. Thomas Cook Group plc:n vuosittainen matkustajamäärä on n. 23 miljoonaa.

Comments Off on Tjäreborgille kaikkien aikojen paras tulos