Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
27
Nov '13

Haminan matkailun ja Hamina Tattoon kotisivut on uudistettu

Visit Hamina - Hurmaava hamina - Google Chrome_2013-11-27_15-37-26

Haminan matkailu- ja tapahtumapalveluiden sekä Hamina Tattoon uudistuneet kotisivut on nyt julkaistu. Kotisivut on yhdistetty yhdeksi sivustoksi ja ne löytyvät osoitteesta www.visithamina.fi taiwww.haminatattoo.fi. Yhdistymisen lisäksi kotisivut ovat uudistuneet myös ulkoisesti ja ne ovat entistä informatiivisemmat ja dynaamisemmat. Sivusto on käännetty kokonaisuudessaan myös englanniksi ja venäjäksi.

Haminan matkailusivustojen uudistyö käynnistyi tämän vuoden keväällä. Vanha matkailusivusto poistettiin alkuvuodesta käytöstä tietoturvaongelmien vuoksi ja Haminan kaupungin sivuille tehtiin väliaikainen matkailijoille tarkoitettu sivu. Jo suunnitteluvaiheessa päätettiin, että myös Hamina Tattoon ja Hamina Bastionin kotisivut uudistetaan ja liitetään matkailusivuston alle.
– Hamina Bastionin ja Hamina Tattoon sivustojen siirtäminen matkailusivustojen alle oli järkevää monestakin näkökulmasta katsottuna. Päivitys helpottuu, kun jokaisella sivustolla ei ole omaa julkaisujärjestelmäänsä ja kaikkia kolmea voi päivittää yhdellä kirjautumisella. Uudistuksen myötä Hamina Bastioni ja Hamina Tattoo mielletään paremmin Haminan matkailu- ja tapahtumatoimiston palveluiksi ja se puolestaan kertoo toimintamme monipuolisuudesta, matkailusihteeri Tiina Koivuranta perustelee sivustojen yhdistämistä.
– Lisäksi sekä Bastioni että Tattoo ovat olennainen osa Haminan matkailullista vetovoimaa, joten niiden tulisi ehdottomasti löytyä sieltä, mistä muukin matkailijaa kiinnostava tieto. Bastionin ja Tattoon entiset sivut eivät myöskään visuaalisesti eivätkä toimivuudeltaan olleet ajan tasalla, Koivuranta lisää.
Hamina Bastionin sivut julkaistaan vuoden vaihteessa uuden tapahtumakauden alkaessa.

Verkkosivuston uudistamista varten perustettiin työryhmä, joka koostui Haminan kaupungin edustajista, matkailuyrittäjistä ja eri yhdistysten jäsenistä. Työryhmä pohti verkkosivuston tarkoitusta, tavoitteita ja mitä elementtejä niiltä tulisi löytyä.
– Verkkosivujen tärkein tehtävä on Haminan alueen ja matkailupalveluiden markkinointi, tapahtumamarkkinointi ja tapahtumapaikan eli Bastionin markkinointi.
Tarkoitus on luoda positiivista kuvaa Haminasta, tuoda esille Haminan matkailupalveluita, herättää matkailijoiden ja tapahtumanjärjestäjien mielenkiinto ja kasvattaa matkailijoiden määrää. Tämän vuoksi mm. visuaalisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota, Koivuranta kertoo. Nettisivuilla on myös listaus Haminan alueen matkailijoille suunnatuista tai muuten heille hyödyllisistä palveluista.
– Toivon, että yrittäjät ja muut toimijat tarkastavat omien tietojensa ajantasaisuuden ja ilmoittavat sitten meille matkailutoimistoon, jos jotain korjattavaa löytyy, Koivuranta kehottaa.

Haminan matkailu- ja tapahtumapalvelut pitää infotilaisuuden uusista kotisivuista Haminan alueen matkailutoimijoille ja muille kiinnostuneille maanantaina 9.12. klo 17.00 alkaen Raatihuoneen Valtuustosalissa.

Comments Off on Haminan matkailun ja Hamina Tattoon kotisivut on uudistettu