Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
25
Nov '13

Tampere-talolla jälleen tyytyväisimmät kokousasiakkaat

ulkoa-05

Tampere-talo on saavuttanut jälleen ykkössijan yhdeksän kongressitalon yhteisessä tutkimuksessa, joka mittaa kokousasiakkaiden tyytyväisyyttä ja pysyvyyttä sekä kokemuksia kokoustalojen vahvuuksista ja kehittämiskohteista. Tampere-talo arvioitiin tutkimuksen kärkeen nyt jo viidettä kertaa. Lisäksi talon asiakkailtaan saama palaute oli vielä parantunut entisestään vuodesta 2011, jolloin TNS Gallupin tekemä tutkimus toteutettiin edellisen kerran.  Tutkituista taloista osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla, osa muualla Suomessa.

Tampere-talon vahvuuksia ovat myyntipalvelun toimivuus, henkilökunnan ammattitaito ja palveluhalukkuus, tarjouspyyntöihin vastaaminen sekä palvelun joustavuus. Nämä tekijät vaikuttavat tutkimuksen mukaan myös eniten asiakastyytyväisyyteen ja -pysyvyyteen. Vahvuuksina pidetään myös talon sijaintia ja käytettävissä olevaa kokoustekniikkaa.

– Järjestämme vuosittain 300‒400 kokousta, kongressia, näyttelyä tai yritystapahtumaa. Tuntuu aivan mahtavalta, että saamme jälleen laajalta asiakaskunnaltamme näin hyvää palautetta, sanoo kongressipäällikkö Erika Eischer.

Tutkimuksen mukaan Tampere-talolla on kehitettävää vielä ravintolapalveluissa ja pysäköintitarjonnassa.  Asiakkaat toivovat lisäksi, että talon läheisyydessä olisi enemmän majoituspaikkoja. Toimitusjohtaja Paulina Ahokkaanmukaan talo kehittää palvelujansa jatkuvasti asiakkaidensa parhaaksi.

– Otimme viime heinäkuussa ravintolan osaksi omia toimintojamme ja ryhdyimme tuottamaan ravintolapalvelut itse. Kehitystyö on hyvässä vauhdissa. Myös alueen hotellipalvelut ovat merkittävästi parantumassa, Ahokas vakuuttaa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin asiakaspysyvyyttä neljällä osa-alueella, jotka ovat asiakkaan antama kokonaisarvio toiminnasta ja palvelusta, halukkuus suositella palveluja ja käyttää niitä uudelleen sekä asiakkaan kokema hyöty. Tampere-talon asiakaspysyvyysindeksiksi saatiin huippuluku 98, kun tutkimuksen keskiarvo oli 84. Vuonna 2011 toteutetussa tutkimuksessa vastaavat luvut olivat 94 ja 82.

Tampere-taloa arvioineista asiakkaista 48 % oli joko pääkaupunkiseudulta tai muualta Suomesta ja 52 % Pirkanmaalta ja Länsi-Suomen läänistä.  Vastaajista 19 % oli valtion tai kuntien edustajia, 37 % järjestöjen, liittojen ja yhdistysten edustajia ja 43 % yrityksistä.

TNS Gallup tekee tutkimuksen joka toinen vuosi kokous- ja kongressitalojen toimeksiannosta. Tämänvuotisessa tutkimuksessa oli mukana yhdeksän taloa. Tutkimus on tehty nykymuodossaan vuodesta 2005 joka toinen vuosi. Tampere-talo on arvioitu Suomen parhaiden talojen joukkoon vuosien varrella jo vuodesta 2003 lähtien.

Mitä asiakkaat sanovat Tampere-talosta

”Palvelu oli niin erinomaista, että koen työssäni hyötyväni siitä ettei tarvitse itse asioista huolehtia ja asiakkaat viihtyvät. Ruoka on erittäin hyvää.”

”Asiantuntijuus. Erinomaiset tilat. Paketti on loppuun hiottu, kun sinne menee niin tietää mitä saa.”

”Sen sijainti Suomessa on erinomainen koska osallistujat tulevat ympäri maata. Tuttu henkilökunta ja tutut toimintatavat. Hotellien läheisyys myös auttaa.”

TNS Gallupin tiedote tutkimuksesta (25.11.)

Comments Off on Tampere-talolla jälleen tyytyväisimmät kokousasiakkaat