Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
25
Nov '13

Ainutlaatuinen bloggaajaohjelma ylitti odotukset – Matkamessuille haki sata kansainvälistä huippubloggaajaa

matkamessuilla_paasee_ver.9d5adf95-22bb-4cec-bc8c-8a17b9125715-main_image

Matkamessuilla pääsee verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa. Kuva: Messukeskus

Matkailuala on siirtynyt vahvasti nettiin, ja myös Matkamessut on vahvistanut läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Tammikuussa järjestettäville Matkamessuille on kehitetty täysin uudenlainen kansainvälisten matkabloggaajien konsepti, lisäksi kotimaisia matkailualan bloggaajia odotetaan messuille aiempaa enemmän. Matkamessujen kohtaamiset ja pöhinä jatkuvat blogien kautta virtuaalisessa maailmassa.

Matkamessut toteuttaa Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen Nordic Bloggers’ Experience -ohjelman ulkomaalaisille matkabloggaajille. NBE-ohjelma järjestetään yhteistyössä Visit Helsingin ja Visit Finlandin kanssa ja se on herättänyt laajaa kiinnostusta kansainvälisten matkailubloggaajien keskuudessa. Lähes sadasta ohjelmaan hakeneesta bloggaajasta mukaan valittiin 40 ammattimaista bloggaajaa, joilla on yhteensä yli miljoona lukijaa ympäri maailmaa.

NBE-ohjelma alkaa jo muutamia päiviä ennen Matkamessuja, jolloin bloggaajat pääsevät tutustumaan Suomeen. Matkoja on Rovaniemeltä Kemiönsaarelle saakka ja ohjelmaan mahtuu niin husky-safaria kuin lähiruokaakin. Matkat on teemoitettu designin, ruoan ja luontoseikkailuiden ympärille.  Tutustuttuaan muuhun Suomeen bloggaajat palaavat Helsinkiin ja Matkamessuille, jossa heillä on mahdollisuus tavata matkailualan toimijoita ympäri maailmaa. Messupäivien jälkeen bloggaajat viettävät vielä yhden päivän Helsingissä eri teemojen aihepiireihin tutustuen.

Messut ja bloggaajat yhdistävät voimansa

Bloggaajat näkyvät ja kuuluvat myös Matkamessujen ohjelmissa. Suomen matkatoimistoalan liiton järjestämässä Matkatietoseminaarissa messujen aattopäivänä keskiviikkona 15.1. keskustellaan matkailualan ja bloggaajien yhteistyömahdollisuuksista. Seminaarissa puhuu useita kansainvälisesti menestyneitä bloggaajia, kuten 50 000 seuraajaa sosiaalisessa mediassa kahminut Sebastian Canaves.

Myös kotimaisia matkailubloggaajia kutsutaan Matkamessuille tutustumaan kiinnostaviin matkailukohteisiin ja näytteilleasettajiin. Bloggaajayhteistyön kautta Matkamessuilla kaksi sosiaalista mediaa, messut ja blogit, näyttävät voimansa ja tukevat toisiaan kiinnostavien sisältöjen ja elämysten tuottamisessa.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.–19.1.2014. Matka 2014 -messujen partnerimaa on monipuolinen Latvia. Sen pääkaupunki Riika on Euroopan kulttuuripääkaupunki, lisäksi matkailija pääsee Latviassa nauttimaan rauhasta, luonnosta, rentouttavista kylpylöistä ja herkullisista ruuista.

Comments Off on Ainutlaatuinen bloggaajaohjelma ylitti odotukset – Matkamessuille haki sata kansainvälistä huippubloggaajaa