juhannus2013

Himoksen kesäsesonkia voidaan kuvailla monella tavalla uudistusten kaudeksi: Laajennettu ja modernisoitu festivaalialue Himos Park otettiin käyttöön, uusi festivaali Jysäri pärähti menestyksekkäästi käyntiin sekä varsin merkittävä kehityshanke Himoksen uusi golfkenttä vihittiin, ja se avautui pelattavaksi kesäkuun lopussa.

”Festivaali- ja kesätapahtumat ovat HimosLomat –konsernille nykyisin selkeä liiketoiminta-alue, johon investoidaan lisää jo lähitulevaisuudessa. Festivaalien vaikutus HimosLomat –konsernin liiketoiminnalle on vajaa yhdeksän miljoonaa euroa per kesä”, sanoo HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Festivaalien ja muiden kesätapahtumien vaikutus on merkittävä myös alueen muille yrityksille, muun muassa majoitus- ja ravintolatoimijoille. Kesän aikana Himoksella vieraili noin 15 000 kävijää enemmän kuin viime vuonna kävijämäärän noustessa 115 000 kävijään.

The Voice Juhannus Himosfestival ja Iskelmä festivaali tekivät uudet kävijäennätykset. Viisitoista vuotta täyttänyt Juhlajuhannus sai peräti 46 000 kävijää ja Iskelmä festivaalin tunnelmasta nautti 32 000 kävijää. Uutukainen Jysäri sai jo ensimmäisenä vuotenaan 8000 kävijää ja varmisti näin paikkansa Himos Festival Oy:n festivaalivalikoimassa. Jo 13. kertaa järjestetty Suomen vetovoimaisin hiphop-festivaali Pipefest soi Himoksella kolmannen kerran. Tänä kesänä tapahtuman ikäraja on ensimmäistä kertaa 18 vuotta ja tapahtumassa vieraili reippaasti yli 15 000 kävijää.

Himos Festival Oy:n Himoksen ulkopuolella tuottama Suomipop kipusi myös ennätykseensä. Jyväskylän uudella Lutakonaukion festivaalialueella suomalaisten suosikkiartistien esiintymisistä nautti 15 000 kävijää. Himos Festival otti tänä vuonna ensimmäistä kertaa tuotantoonsa myös Jyväskylän perinteisenSataman Yö –tapahtuman, jota tullaan kehittämään jatkossa entistä houkuttelevammaksi kaupunkitapahtumaksi.

Himos Festival Oy:n tuotannossa on tällä hetkellä kuusi kesäfestivaalia sekä lokakuussa perheiden teineille ja lapsille suunnattu Fanifest. Lisäksi Himos Festivalilla on tiivis yhteistyö Tammerfestin jaSummerUp –festivaalin kanssa.

”Tulemme jatkossa kehittämään ja laajentamaan yhteistyötä näiden tahojen kanssa”, Tiina Mäntyharju kertoo.

Himos Park –alueelle tullaan investoimaan kaksi miljoonaa euroa

himospark

Himos Festival  Oy:n liiketoiminnan kasvaminen on mahdollistanut festivaalialue Himos Parkin ja sen palveluiden kehittämisen. Kesän 2013 festivaalikentän muutostyöt saivat runsaasti kiitosta asiakkailta. Laajennettu Himos Park täyttyi iloisesta festivaalikansasta kesäisestä viikonvaihteesta toiseen. Himos Parkista on muokattu huomattavilla laajentamis- ja muutostöillä monipuolinen tapahtumapuisto touko- elokuussa järjestettäviä tapahtumia varten. Laajennustöitä tullaan jatkamaan, niinpä jo ensi kesäksi on odotettavissa entistä ehompi kokonaisuus. Himos Parkiin tullaan investoimaan yli kaksi miljoonaa euroa kahden seuraavan kahden vuoden aikana.

Golf houkutteli uusia kohderyhmiä
himos-golf1

Himos-Patalahti Golf Oy:n täysimittainen kenttä toi jo ensimmäisenä sesonkina mukavasti uusia kävijöitä. Kauniissa maisemassa polveileva kenttä on saanut kehuja muun muassa haastavuudestaan ja monimuotoisuudestaan. Suurimmaksi osaksi pelaajat Himoksen golfkentälle ovat tulleet Keski-Suomesta ja Pirkanmaalta. Himos Resort –golfkylän rakentaminen jatkuu ja tuo myös lisää majoituskapasiteettia vilkkaalle talvisesongille.

Fanifest lokakuussa – Areenan bilekausi pyörähtää käyntiin 

Koulujen syysloman aikaan Himoksella järjestetään lapsiperheille iloista ohjelmaa kohderyhmän toiveet huomioiden. Syysloman kruunaa vuoden viimeinen festivaali lokakuussa. Aiemmin Lasten Festivaali –nimellä tunnettu tapahtuma on saanut uuden nimen, sillä festivaalin ohjelmaa tullaan suuntaamaan myös perheiden teini-ikäisille. Fanifestin aikaan Areenalle astelevat lasten ja nuorten omat suosikit.

Areenan hurmaavat bileillat starttaavat marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna upealla artistikattauksella jo hyvissä ajoin ennen rinteiden avaamista. Tähtinä Himoksen tummuvissa bileilloissa loistavat muun muassa J. Karjalainen, Jenni Vartiainen, Haloo Helsinki ja Cheek.

Vuonna 1989 perustettu perheyhtiö HimosLomat on alueensa suurin majoitus-, ravintola-, kokous- ja ohjelmapalveluita sekä kiinteistöhuoltopalveluita tarjoava yritys. Jämsässä sijaitsevan ympärivuotisen vapaa-ajankeskuksen mökeissä, huviloissa ja hotellissa on yhteensä yli 3000 vuodepaikkaa. HimosLomien Himos Areena on yksi valtakunnallisesti merkittävimmistä viihdetapahtumien näyttämöistä ja yhtiön järjestämät kesäfestivaalit kuuluvat Suomen suurimpiin. HimosLomat -konsernin liikevaihto edellisenä tilikautena oli 17,6 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 72 työtekijää ympärivuotisesti. www.himoslomat.fi