Välillä tekee hyvää ottaa etäisyyttä harmaaseen arkeen. Nappaa parhaat ystävät mukaasi ja suunnatkaa yhdessä pidennetylle viikonlopulle Eurooppaan. Hotellivaraussivusto Hotels.com listasi täydelliset kohteet niin kylpylälomaa, polttareita, shoppailumatkaa kuin kulinaarista ilotteluakin suunnitteleville tyttöporukoille.

– Parhaiden ystävättärien kanssa ei tarvitse lähteä maailman ääriin. Jos suunnitelmissanne on tyttöjen reissu lähitulevaisuudessa, saatatte innostua tästä listasta. Jokaiselle löytyy jotakin – niin löhöämisestä unelmoiville kuin aktiivilomaa kaipaavillekin, kertoo Yvonne Bonanati Hotels.comista.

Rentoudu ylellisesti Italiassa

50 kilometriä pitkä Amalfin rannikko lähellä Sorrentinen lomakaupunkia kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Amalfin rannikko tunnetaan kirkkaasta vedestään, jyrkistä kallioistaan ja värikkäistä taloistaan. Amalfin kaupungin lisäksi myös muut läheiset kaupungit, kuten Ravello ja Sorrento ovat erinomaisia käyntikohteita. Tutustu upeisiin Välimeren maisemiin ja nauti italialaisesta ruuasta ja viinistä. Vaikka alue ei kuulu Italian kuumimpiin, laskee elohopea harvoin alle kymmenen asteen. Amalfin keskustan ja uimarannan välittömässä läheisyydessä sijaitseva, viiden tähden hotelli Grand Hotel Convento di Amalfi on täydellinen valinta ylelliselle tyttöjen hemmottelulomalle.

Ruhtinaalliset polttarit

Jos ennen avioliiton satamaan purjehtimista tekee mieli palvoa aurinkoa huvijahdin kannella, kannattaa suunnata Monacoon. Tämä maailman toiseksi pienin valtio tunnetaan kansainvälisistä seurapiireistään. Lämmin sää, uhkapelit, kauniit maisemat ja nautinto kuvaavat ruhtinaskuntaa parhaiten. Kaupungissa on yli 170 ravintolaa, joiden joukkoon mahtuu jopa Michelin-tähden saaneita huippukeittiöitä. Herkuttelun jälkeen ilta jatkuu jollain Monacon lukuisista kasinoista. Jos uhkapelien jännitys ei kiinnosta, kannattaa tutustua kaupungin runsaaseen baaritarjontaan. Rauhallisista istuskelubaareista ja hienoista cocktailpaikoista tai menevämmistä yökerhoista löytää jokainen oman suosikkinsa. Myös kulttuurinjanoisille matkalaisille Monacosta löytyy nähtävää. Monte Carlon alueella sijaitseva Hotel Metropole sopii loistavasti polttariporukan majoituspaikaksi keskeisen sijaintinsa ansiosta.

Huimapäiden Sveitsi

Jos hakusessa on vauhtia ja sopivan vaarallisia tilanteita rinteessä, kannattaa suunnata nokka kohti Sveitsin Alppeja. Euroopan korkein vuoristo tarjoaa kaiken, mitä laskettelulomalta voi toivoa: jylhät vuorimaisemat, upeat rinteet ja laadukkaat rinneravintolat. Alpeille on helppo matkustaa ja erilaisten majoitusvaihtoehtojen määrä on valtava. St. Moritz sijaitsee Sveitsin kaakkoisosassa ja kuuluu maailman kolmen parhaimman laskettelukohteen joukkoon. Aurinkolaseja ei kannata unohtaa kotiin, sillä aurinko paistaa täällä 322 päivää vuodessa. Vaikka Hotel Waldhaus sijaitsee St. Moritzin keskustan tuntumassa, hotellista avautuu kaunis alppimaisema lumisine vuorineen.

Shoppailun huumaa Pariisissa

Kauneuden ja kulttuurin kehtona tunnettu Pariisi on oiva valinta himoshoppaajalle. Vintagea ja kierrätettyä tavaraa tarjoavat myymälät, kirpputorit, design-putiikit, haute couture -luomuksia kauppaavat muotitalot ja lukuisat tavaratalot ovat vain muutamia esimerkkejä Pariisin shoppailumahdollisuuksista. Muodin ystävien keskuudessa erityisen tunnettuja ovat kymmenkerroksinen Galeries Lafayette -tavaratalo, maailmankuulujen suunnittelijoiden menneiden vuosikymmenten mallistoihin erikoistunut vintagemyymälä WK Accessories ja kirpputori Marché aux puce de St-Ouen. Kannattaa käydä myös Avenue Montaignella, muotikadulla, jolla maailman huippusuunnittelijat pitävät päämyymälöitään. Mikäli on liikkeellä pienemmällä budjetilla, löytyy Champs Élysées’ltä myös huokeampia myymälöitä. Ostosten uuvuttamana on mukavaa suunnata johonkin kaupungin viehättävistä kadunvarsikahviloista, Michelin-tähdellä palkittuun ravintolaan tai neljän tähden Pullman Paris Tour Eiffel -hotelliin, josta on suora näkymä, minnekäs muualle kuin Eiffel-tornille.

Kauneuskylpyjä Sinisessä laguunissa

Islanti on tunnettu lähteistään ja niiden ympärille syntyneestä kylpyläkulttuuristaan. Saarivaltion pääkaupungin Reykjavikin tuntumassa sijaitseva geoterminen Sininen laguuni on maan kylpylöistä suosituin ja samalla koko maan yksi tärkeimmistä matkailukohteista. Laguunin mineraalipitoisen veden terveysvaikutukset havaittiin jo 1970-luvulla, ja vuonna 1987 lähteelle perustettiin kylpylä. Kylpyläloma Sinisessä laguunissa tarjoaa taatusti rentouttavan irtioton arjesta kauneus- ja kasvohoitoineen sekä vesihierontoineen. Reykjavikissa sijaitsevasta Hotel Borgista on lyhyt ajomatka kylpylään.

Kulinaristin Bordeaux

Jos suurkaupungin syke ei kiinnosta, on taivaallisen ruuan ja laatuviinien Bordeaux hyvä valinta. Viininystävän kannattaa tutustua kaupungin omaan viinimuseoon ja tehdä retki paikallisille viinitiloille. Kokkaamisesta innostuneille ystävyksille osallistuminen paikalliselle ruuanlaittokurssille kruunaa loman. Tosi kulinaristin ei sovi unohtaa sellaisia ravintoloita kuin Le Chapon Fin, Le Gabriel ja La Tupina. Historiaan hurahtanut puolestaan saa päivän kulutettua ihaillen Saint Pierren, Sainte-Croix’n, Saint-Michelin ja Sainte-Eulalien vanhoja kortteleita. Bordeaux on tunnettu myös kauniista aukioistaan. Viiden tähden Grand Hotel de Bordeaux & Spa tarjoaa luksusta tyttöjen matkalle.

Lomaromanssi mielessä

Tyttöporukoiden ehdoton klassikkokohde on Välimerellä sijaisteva Ibiza. Vuosittain tuhannet sinkut yhdessä house-, trance- ja teknomusiikin ystävien kanssa kaikkialta maailmasta suuntaavat Ibizan tunnetuimpiin yökerhoihin: Panchaan, Amnesiaan, Spaceen ja Privilegiin. Pitkän yön jälkeen juhlakansa siirtyy saaren uimarannoille, joita riittää, sillä ranta-aluetta saarella on yhteensä 18 kilometriä. Lämpö ja nuorten matkailijoiden suuri määrä tekevät Ibizasta täydellisen kohteen tyttöporukalle, joka etsii pientä sutinaa. Kylpylähotelli Sirenis Hotel Goleta Tres Carabelas & Spa sijaitsee rannalla keskustan läheisyydessä.