Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
31
Jul '13

MatkaSeniorit / BlueSky Travel Oy: MatkaSeniorit osti Kon-Tiki Toursin

naeurakpf86yvnbftf6t

 

Ryhmämatkatoimisto MatkaSeniorit on ostanut Oy Kon-Tikin Tours Ltd:in. Sekä MatkaSeniorit että Kon-Tiki säilyvät myös jatkossa markkinointiniminä. MatkaSeniorit keskittyy palvelemaan senioriyhdistyksiä ja Kon-Tiki tarjoaa palveluita laajemmalle asiakassegmentille.

Yhdistymisen jälkeen MatkaSeniorit – Kon-Tikin liikevaihto on hieman yli 4 m € ja se nousee keskisuurten suomalaisten matkatoimistojen joukkoon. Kiristyvän kilpailun myötä matkailumarkkinoilla menestyvät vahvat ja erikoistuneet alan toimijat, jotka pystyvät tuottamaan, markkinoimaan ja välittämään palvelunsa tehokkaasti kuhunkin teemaan ja matkakohteeseen sopivan kokoisille ryhmille.

”Asiakaskyselyissämme nousee aina tärkeimmäksi matkatoimiston valintakriteeriksi henkilökohtainen, asiantunteva palvelu. Pienen yrityksen ketteryys ja joustavuus saavat kiitosta persoonattomaan palveluun kyllästyneiltä ryhmänkerääjiltä”, sanoo MatkaSeniorit vuonna 1999 perustanut ja nykyinen partneri Sini Linnavirta.

Senioreiden ryhmämatkoihin erikoistunut MatkaSeniorit (viralliselta nimeltään BlueSky Travel Oy, jonka liikevaihto on n. 2,9 m €) jatkaa kaupan jälkeen toimintaansa entiseen tapaan tarjoten yhdistyksille ja järjestöille seniorikohderyhmälle räätälöityjä ulkomaan ryhmämatkoja. MatkaSenioreiden toiminta perustuu aktiivisten ryhmänkerääjien kanssa tehtävään yhteistyöhön. Ryhmänkerääjä osallistuu halutessaan matkan suunnitteluun, kokoaa matkustajaporukan ja toimii matkatoimiston  yhteyshenkilönä ryhmän asioissa. Ryhmänkerääjät saavat etuja yhteistyöstä, mm. kutsuja matkainfoihin ja muihin tilaisuuksiin.

Oy Kon-Tiki Tours Ltd (liikevaihto n. 1,2 m €) on keskittynyt matkavalikoimassaan eri puolille maailmaa suuntautuviin alkuperäiskulttuuri-, luonto-, vaellus- ja muihin harrastematkoihin. Yritys on tukenut luonnonsuojeluhankkeita ja paikallista taloutta reilun matkailun periaatteiden mukaisesti. Yrityksen perusti vuonna 1995 Rauni Tirri, joka jatkaa kaupan jälkeen yrityksen palveluksessa.

”Kon-Tikin upea kaukomatkatarjonta ja vahva asiantuntijamatkanjohtajien verkosto istuvat hyvin MatkaSenioreiden toimintafilosofiaan ja laajentavat tarjontaamme,” perustelee yritysostoa MatkaSenioreiden toinen omistaja Timo Saranpää. ”Rauni on tiiminsä kanssa rakentanut loistavan brändin ja haluamme pitää sen elossa ja elinvoimaisena”, jatkaa Timo.

Vapaa-ajan matkustuksen tulevaisuus on yhteisöllisessä elämyksellisessä ryhmämatkus-tuksessa. Kaupan myötä Kon-Tiki laajentaa ryhmänkeräämisen ideologiaa myös nuorempiin ikäluokkiin. Kon-Tiki tarjoaa ryhmille räätälöityjä matkoja unelmien matkakohteisiin, omantyyppisessä porukassa omaan aikaan. Samanhenkisessä ryhmässä matkustaminen ei ole sama asia kuin seuramatkojen massamatkustaminen – yhteisöllinen kokemus antaa paljon enemmän.

Yrityksen nimi Kon-Tiki kuvaa yrityksen luonnetta ja periaatteita. Ihmiset ovat liikkuneet aina, olleet ikuisia löytöretkeilijöitä lähellä tai kaukana. Matkailussa ei ole kysymys koulukunnista vaan ihmisistä, jotka mielellään matkustavat, kokevat uutta ja muuttavat sen perusteella käsitystään maailmasta. Tällä nimellä kunnioitetaan samalla suurta ja ennakkoluulotonta löytöretkeilijää Thor Heyerdahlia.

MatkaSenioreilla ja Kon-Tikilla on henkilökuntaa yhteensä 13 ja toimistot Espoossa, Turussa ja Sipoossa.

www.matkaseniorit.fi
www.facebook.com/MatkaSeniorit
www.twitter.com/MatkaSeniorit
www.linkedin.com/company/blue-sky-travel-oy-matkaseniorit

www.ryhdyryhmänkerääjäksi.fi

www.kontiki.fi

Kon-Tiki Tours on täyden palvelun ryhmämatkatoimisto, joka toteuttaa matkoja erilaisille ryhmille: yhdistyksille, yrityksille ja kaveriporukoille. MatkaSeniorit on erikoistunut seniorikohderyhmän räätälöityihin ryhmämatkoihin ympäri maailmaa.

Comments Off on MatkaSeniorit / BlueSky Travel Oy: MatkaSeniorit osti Kon-Tiki Toursin