Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
12
Jun '13

Lomarengas Oy: Keskieurooppalaiset rynnistävät Suomen kesämökeille

Juhannuksen mökkivaraus kannattaa tehdä välittömästi, jos mielii vielä luonnon helmaan juhannusvapailla, vinkkaa Suomen suurin mökkivuokraaja Lomarengas. Tänä kesänä keskieurooppalaiset ovat varanneet Suomesta peräti yli 30 prosenttia enemmän mökkilomia kuin viime vuonna.

Juhannusmökin varauksella on jo kiire, mutta vielä ehtii. Kuopion eteläpuolelle on vapaana enää noin 10 prosenttia mökeistä eli alle 200 mökkiä. Eteläisemmässä Suomessa juhannusviikonlopuksi mökin keskihinta on noin 450 euroa. Pohjoisemmasta juhannusmökki irtoaa edullisemminkin, esimerkiksi Rukalta 150 eurolla.

Kesälomaa varten saa vielä hyvin varattua mökin. Heinäkuun viikoille 28–30 on vapaana noin 20 prosenttia mökkitarjonnasta, muille kesän viikoille 30-40 prosenttia. Kokonaisuudessaan kesän mökkivarausten tilanne on viime vuoden tasolla. Tänä vuonna varauksia on tosin tehty enemmän elokuulle ja hieman vähemmän kesäkuulle. Mökkiviikko mukavuuksilla maksaa keskimäärin 800–850 euroa, perinteisemmän mökin saa 350 eurolla.

”Vuokramökki on huoleton vaihtoehto, eikä koko lomaa tarvitse viettää yhdessä paikassa. Vuokramökki on myös varma keino välttää kesäinen työleiri. Lisäksi esimerkiksi kalastuksen ystäville meiltä löytyy hyvä valikoima erämökkejä villipohjola.fi-palvelun kautta”, myyntijohtaja Juha Purhonen Lomarenkaalta sanoo.

Saksasta ja Sveitsistä tullaan ihailemaan suomalaista mökkimaisemaa

Poikkeuksellista tämän kesän mökkivarauksissa on keskieurooppalaisten matkailijoiden suuri määrä. Saksasta ja Sveitsistä on tullut yli 30 prosenttia enemmän varauksia viime kesään verrattuna.

“Keski-Euroopasta tulevat ovat tehneet pitkiä varauksia, ja varaukset jakaantuvat tasaisesti kesä-elokuulle. Nämä matkailijat hakevat luontokokemuksia sekä mökkilomaa vesistön ääreltä ja pitävät majoitusmukavuuksia arvossa. Mökkeily Suomessa kiinnostaa erityisesti aikuismatkailijoita, kun taas suomalaisissa mökkivaraajissa on eniten lapsiperheitä ja vasta toiseksi eniten aikuisryhmiä ja pariskuntia.”

Itselle sopivin mökki löytyy näppärästi vertailemalla vapaita kohteita verkossa lomarengas.fi-sivustolla. Lomarengas myös etsii jatkuvasti lisää mökkejä vuokratarjontaan. Omaa mökkiään voi tarjota välitykseen lomarengas.fi-sivustolta.

LOMARENGAS OY

Lomarengas on Suomen kokenein mökkivuokraaja, joka välittää mökkejä joka tarpeeseen: yli 3800 mökin valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtokeskusmökkeihin ja huoneistoihin – luksushuviloista eräkämppiin.

Lomarenkaan neljä myynti- ja markkinointiyksikköä toimivat Helsingissä, Nilsiässä, Sotkamossa ja Kuusamossa. Mökkien ja huoneistojen vuokraus onnistuu kätevästi verkossa Suomen suurimmasta mökkiportaalista www.lomarengas.fi, jossa vierailee keskimäärin 60 000 eri kävijää viikossa.

Lomarenkaan toiminta ja talous ovat vakavaraisella pohjalla ja historia ulottuu aina vuoteen 1967. Liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997.

Lomarengas Oy on yksityinen yritys, jonka suurin osakkeenomistajaryhmä ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät.

Lomarengas-konserni

Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy ja Ylläksen Matkailu Oy sekä omana liiketoimintayksikkönä Villi Pohjola. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 n. 22 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 35.

Comments Off on Lomarengas Oy: Keskieurooppalaiset rynnistävät Suomen kesämökeille