Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
11
Oct '12

Ilmestyi suomenkielinen matkaopas “Tapion matkassa Pärnuun”

Katsaus Pärnujen historiaan, 10 tärkeää pärnulaista. Kaupungin parhaat hotellit, ravintolat ja kahvilat. Kaikki keskeiset nähtävyydet: kirkot, museot, rannat, galleriat, puistot, muistomerkit, rakennukset, hautausmaat ja kulttuurilaitokset.

Tapion rakkaudentunnustus Pärnulle:
“Mielestäni parhaita vuodenaikoja Pärnussa ovat kevät ja syksy, kun kaupungin monet puistot ovat kauneimmillaan ja kaupunki on rauhallinen ja tunnelmallinen. Kesäpääkaupunkina Pärnun kulttuuri- ja ohjelmatarjonta on toki kiinnostava, ranta upea ja majoitus-, ravitsemus- ja muut palvelut kunnossa. Nykyisin kaupungissa on monenlaisia musiikki- ja taide- tapahtumia ympäri vuoden. Endla-teatteri, konserttitalo, Uuden taiteen museo, galleriat ja monet eri tapahtumien järjestäjät takaavat sen, että Pärnussa on vuoden jokaisena viikkona varmasti jotakin mielenkiintoista ja mukavaa nähtävää ja koettavaa. Järvi-kesäfestivaali, Pärnun ooppera, Watergate-festivaali, antropologisten elokuvien festivaali ja Jääfestivaali ovat kaikki tärkeitä syitä siihen, miksi haluan houkutella suomalaisen matkustamaan Pärnuun yhä uudelleen ja uudelleen. Totta kai upea hiekkaranta, loistavat kylpylähotellit, tasokkaat ravintolat ja viihtyisät kahvilat ovat keskeinen osa Pärnua, mutta Pärnu on paljon muutakin. Tule siis mukaan matkalle Pärnuun! Koemme sen yhdessä!”

Tapio Mäkeläinen (s. 1958) on matkanjohtajana, oppaana ja matkojen suunnittelijana vienyt Viroon 28 vuoden aikana yli 100 000 turistia. Hän on käynyt jokaisessa Viron kunnassa, ja Tapiolla ja hänen vaimollaan on ollut jo vuosia koti sekä Helsingissä että Tallinnassa. Tapio on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan viron kieli ja kulttuuri. Hän on ollut järjestöaktiivi 1970-luvun lopusta alkaen ja toiminut noin 15 eri seuran ja järjestön johtoelimissä. Tuglas-seurassa hän on toiminut jo melkein 30 vuotta ja vastannut muun muassa seuran kulttuuriohjelmasta sekä matkojen suunnittelusta ja järjestelyistä. Hän on järjestänyt Suomen suurinta Viro-tapahtumaa, Martin markkinoita, jo yli 20 vuoden ajan.

Tapion ensimmäinen matka kirja oli vuonna 2004 ilmestynyt Viro – kirkkojen, kartanoiden ja kukkaketojen maa. Viime vuonna ilmestyi kolme tietoteosta, joita hän on ollut ideoimassa ja kirjoittamassa. Tapio Mäkeläinen on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia työstään, mm. presidentti Lennart Meren myöntämän V luokan Maarjamaan ristin vuonna 2001.

Maailman ensimmäinen suomeksi suomalaisille kirjoitettu opas Pärnusta –
“Tapion matkassa Pärnuun”. Arhitektuurikirjastus Solness, 2012.
192 sivua, 311 kohdetta, 10 karttaa, yli 370 valokuvaa.

Comments Off on Ilmestyi suomenkielinen matkaopas “Tapion matkassa Pärnuun”