Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
3
May '13

Matkatoimisto Matka-Vekka Oy täyttää 40 vuotta

Kaupparekisteriin merkittiin uuden matkatoimiston synty 4.5.1973. Perustajan oli hämeenlinnalainen nuori mies Seppo Vekka ja matkatoimiston nimeksi tuli Matka-Vekka. Seppo Vekka on linja-autoilijasukua, mutta nuoren miehen unelmat uloittuivat automatkailua kauemmas. Seppo oli huomannut, että ruotsinlaivat mahdollistivat pienen irtioton arjesta ja pian Vekan linja-autot kuljettivat suomalaisia Turun ja Helsingin satamiin kaikkialta Suomesta.

Pikku hiljaa matkatuotantoa laajennettiin myös lentäen tehtäviin matkoihin. Kiertomatkoja ja kaupunkilomia tehtiin Euroopan kaupunkeihin. Matkamyymäläverkostoa kasvatettiin voimakkaasti sekä omia myymälöitä avaamalla että yritysostoilla. Parhaimmillaan Matka-Vekalla oli 2000-luvun alkupuolella yli 60 matkamyymälän verkosto.

Yksi pisimpään tuotannossa ollut matkatyyppi olivat ns. Finncamping-matkat. Matkailijat matkustivat bussilla läpi Euroopan aina Egyptiin asti ja majoittuivat matkan aikana teltoissa. Matkalla oli mukana autonkuljettajan sekä matkanjohtajan lisäksi myös keittäjä, joka valmisti pysähdyspaikoilla maittavaa retkievästä spri-keittimellä. Säilykkeet ja ruisleivät otettiin matkalle mukaan Suomesta, mutta tuoretavaroita ostettiin matkan varrelta paikallisilta toreilta ja marketeista. Finncamping matkoja tehtiin aina vuoteen 2002 asti.

Tänä päivänä MatkaVekka omistaa Suomen neljänneksi suurimman valmismatkanjärjestäjän, Lomamatkat Oy:n sekä MatkaVekka Eestin. Matka-Vekan ja Lomamatkojen yhteenlaskettu kokonaismyynti Suomessa vuonna 2012 oli noin 95 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on yhteensä 140. MatkaVekka on vuodesta 2006 kuulunut pohjoismaiseen Primera Travel Group -matkailukonserniin, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

MatkaVekan tavoitteena on olla helposti lähestyttävä matkatoimisto, joka tarjoaa suomalaisille asiakkaille suunniteltuja rentouttavia ja elämyksellisiä matkustuskokemuksia. MatkaVekan strategiana on tarjota henkilökohtaista matkakonsultaatiota ja siksi matkamyymäläverkosto on edelleen Suomen laajin; Helsingistä Rovaniemelle ja Porista Joensuuhun. Henkilökohtaisen asiakaspalvelun lisäksi MatkaVekka palvelee verkossa 24 tuntia /vrk, www.matkavekka.fi.

MatkaVekka juhlii 40-vuotistaivaltaan 4.5. Hämeenlinnan Aulangolla henkilökunnan ja yhteistyökumppanien kanssa. Syntymäpäivälahjansa MatkaVekka lahjoittaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistykselle.

http://www.matkavekka.fi

Comments Off on Matkatoimisto Matka-Vekka Oy täyttää 40 vuotta