Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
22
Apr '13

Maailman suurin nettimatkatoimisto Expedia laajentaa Suomeen

Maailman suurin nettimatkatoimisto Expedia avaa tänään suomalaisen sivuston. Nyt myös suomalaisilla asiakkailla on mahdollisuus tehdä varauksia yli 200 000 hotelliin osoitteessa www.expedia.fi.

Expedia avasi suomalaisen sivuston, koska yhtiö on kasvattanut suosiotaan muissa Pohjoismaissa voimakkaasti ja viime vuonna myös Expedian globaalien hotelliöiden määrä kasvoi ennätyksellisesti.

Expedia.fi aloittaa kevyellä versiolla, jonka kautta asiakkaat voivat aluksi varata hotelleja ja vuokra-autoja. Myöhemmin sivusto laajentuu samanlaiseksi persoonalliseksi ja joustavaksi matkailupalveluksi kuin Expedian muut sivustot yli 30 maassa. Expedia on saanut tämänkaltaisesta asteittaisesta lanseerauksesta hyviä kokemuksia, kun yritys on aiemmin laajentunut uusille markkina-alueille.

Expedian asiakkailla on palveluksessaan yksi maailman suurimmista hotellivalikoimista, yli 200 000 hotellia. Expedia tekee yhteistyötä myös johtavien autovuokraamoiden kanssa. Tämän valikoiman selaamiseen Expedia tarjoaa kehittyneen hakutyökalun, jonka avulla matkalle lähtijät löytävät juuri heille parhaat vaihtoehdot.

– Aluksi keskitymme tekemään brändiä tunnetuksi Suomessa ja samalla kasvatamme tietoamme paikallisista markkinoista kevyemmällä nettisivustolla. Näin voimme parhaiten varmistaa asiakkaiden tarpeita vastaavan palvelun, kun lanseeraamme palveluun myös lentomatkat ja suositut pakettitarjouksemme, Expedian Pohjoismaiden toimitusjohtaja Charlotte Gogstad kertoo.

Johtaja teknologiassa ja teknologian omaksumisessa

Expedia aloitti Microsoftin matkajärjestelyjen hoitajana vuonna 1996. Teknologia onkin aina ollut keskeinen osa yrityksen toimintaa ja Expedia toimii yhä edelläkävijänä matkailualan kehityksessä. Nyt myös suomalaisilla asiakkailla on mahdollisuus hyötyä uudesta tekniikasta ja yrityksen suosituista mobiilipalveluista. Expedian palkittu mobiilisovellus on ladattu jo yli 11 miljoonaa kertaa ja Google valitsi sen yhdeksi vuoden 2012 parhaista mobiilisovelluksista.

– Uskomme teknisen vahvuutemme sopivan hyvin tekniikan edelläkävijöistä tunnettuun Suomeen. Odotamme varsinkin mobiilipalvelujemme saavan hyvän vastaanoton, sillä yli 38 prosenttia suomalaisista omistaa älypuhelimen¹ ja yli 20 prosenttia on jo käyttänyt mobiililaitteita lyhyiden matkojen varaamiseen², sanoo Gogstag.

Myös Suomen matkailumarkkinat näyttävät kasvavan. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä suomalaisten kotimaan hotelliyöpymiset kasvoivat 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Ulkomaanmatkustus taas kasvoi 17 prosenttia³, eivätkä markkinat näytä kärsivän Euroopan taantumasta.

Suomalaisten matkailijoiden lisäksi myös Expedian hotellikumppanit hyötyvät uudesta Suomen sivustosta. Suomalaisten suosiossa ovat varsinkin hotellit kotimaassa, naapurimaissa Skandinaviassa, Itä-Euroopassa ja Välimeren rantakohteissa.

Suomalaiset asiakkaat pääsevät nauttimaan myös Expedian lanseeraamista joustavista tavoista varata hotelleja. Expedia Traveler Preference antaa asiakkaan päättää maksaako hän yöpymisen hotellia varatessaan vai hotellista uloskirjautuessaan. Tapa kasvattaa suosiotaan ympäri maailman ja tällä hetkellä lähes 20 000 hotellia on mukana Expedia Traveler Preference -ohjelmassa.

Lähteet:

[1] http://www.google.com/think/research-studies/our-mobile-planet-finland.html

² Google Vertical Deep Dive Travel, Finland May 2012, TNS research

http://www.google.com/think/research-studies/booking-travel-online-in-finland.html

³ Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimuksesta, jota varten haastateltiin loka-, marras-, joulukuussa 2012 ja tammikuussa 2013 yhteensä 5 686 iältään 15–84-vuotiasta suomalaista.

.http://www.stat.fi/til/smat/2012/15/smat_2012_15_2013-02-05_tie_001_en.html

Comments Off on Maailman suurin nettimatkatoimisto Expedia laajentaa Suomeen