Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
21
Mar '13

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa: Arvonlisäveroratkaisu tukee matkailu- ja ravintola-alan kasvua

Hallituksen kehysriihen ratkaisu säilyttää arvonlisävero ennallaan tukee matkailu- ja ravintola-alan kasvua. Arvonlisäveron korotus olisi heikentänyt palvelualojen kysyntää ja työllisyyttä.  Kehysriihessä tehty ratkaisu varmistaa sen, että palvelualat pystyvät luomaan uusia työpaikkoja hallituskauden aikana.  Alkoholiveron korotus vähentää ravintoloiden myyntiä ja lisää viime aikoina voimakkaasti kasvanutta ammattimaista alkoholin maahantuontia.

Matkailu- ja ravintola-ala on kasvanut 2000-luvulla voimakkaasti. Toimialan työllisyys on parantunut EU-jäsenyyden aikana 35 prosentilla. Alle 26-vuotiaiden osuus toimialan työvoimasta on 30 prosenttia, kun se muilla toimialoilla on keskimäärin 12 prosenttia. Matkailu- ja ravintola-alan palveluissa työvoimakustannusten osuus on yli 30 prosenttia palvelun hinnasta. Siksi arvonlisäverojen säilyttäminen ennallaan parantaa erityisesti nuorten mahdollisuutta työllistyä.

–  Hallituksen arvonlisäveropäätös säilyttää Suomen matkailualan kasvu-uralla. Ulkomainen matkailutulo on mahdollista kaksinkertaistaa 7-8 miljardiin euroon. Sen sijaan alkoholiveron korottaminen lisää alkoholin matkustajatuontia, vähentää ravintoloiden myyntiä ja vauhdittaa kotimaanmatkojen siirtymistä Viroon. Alkoholiveron korottamisen jälkeen on erittäin tärkeää, että laiton anniskelu estetään alkoholilakia muuttamalla. Myös suurten alkoholierien matkustajatuontia on rajoitettava vaatimalla ilmoitus EU-suositukset ylittävistä tuontieristä, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on matkailu- ja ravintola-alan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. MaRa edustaa hotelleja, kylpylöitä ja kuntoutumiskeskuksia, viikko-osakeyrityksiä, leirintäalueita, ravintoloita, catering-yrityksiä, eines- ja valmistuskeittiöitä, kahviloita, pubeja, yökerhoja, liikenneasemia, huvi-, teema- ja elämyspuistoja, keilahalleja, festivaaleja ja konserttitapahtumia, ohjelmapalveluyrityksiä, luontomatkailuyrityksiä, hiihtokeskuksia sekä matkailun markkinointi- ja välityspalveluja tarjoavia yrityksiä. MaRassa on 2 400 jäsentä, joilla on 6 000 toimipaikkaa. MaRan jäsenyritykset työllistävät noin 60 000 henkilöä. Jäsenyritysten liikevaihto on yli 5,5 miljardia euroa.

Comments Off on Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa: Arvonlisäveroratkaisu tukee matkailu- ja ravintola-alan kasvua