Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
5
Feb '13

Visit Estonia Finland: Kuulumisia Virosta, helmikuu 2013

Viro tarjoaa tapahtumia moneen makuun sydäntalvellakin. Tallinnan museoissa voi pakkasten keskellä tutustua mielenkiintoisiin näyttelyihin aina vedenalaisen maailman ihmeistä venäläisen taidemaalari Ilja Repinin Suomen-ajan elämään ja tuotantoon. Etelä-Viro tarjoaa talviliikkujille suuria hiihtotapahtumia Tarton maratonista Kekkosen hiihtoon. Hemmottelua kaipaavien kannattaa suunnata Pärnun kylpyläkaupunkiin, joka viettää tänä vuonna 175-vuotisjuhlaansa. Majoituksen Viron-matkalle voit valita vastajulkaistulta Viron hotellien top 20 -listalta. Tässä uutiskirjeessä tutustutaan tarkemmin talven matkailu-uutisiin ja tapahtumatarjontaan Virossa.

Tarton maratonin lähtölaukaus ammutaan 17. helmikuuta

Tarton hiihtomaratonin kahdelle matkalle – 63 km ja 31 km – on ilmoittautunut yhteensä jo 7 200 ihmistä, mikä on lähes 1 100 ihmistä enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Lue lisää

Tutustu vedenalaiseen maailmaan Tallinnassa

Vedenalaisen maailman ystävät voivat tutustua Tallinnassa aiheeseen liittyviin näyttelyihin Luonnontieteellisessä museossa, Paksussa Margareetassa ja Viron historiallisessa museossa.

Kadriorgin taidemuseo avataan remontin jälkeen Ilja Repinin näyttelyllä

Vertaansa vailla oleva barokkityylinen linna ja taidemuseo Kadriorgissa avautuu lauantaina 9. helmikuuta. Ensimmäinen näyttely vastaremontoidussa museossa on Ateneumin taidemuseon kanssa yhteistyössä toteutettu ”Repin. Venäläisen mestarin elämä ja tuotanto Suomessa”.

Pärnun kylpyläkaupunki 175 vuotta

Pärnu kylpyläkaupunkina viettää tänä vuonna 175-vuotisjuhlaansa. Kylpyläkaupungin juhlavuoden symbolina toimii aikanaan paljon hilpeyttä herättänyt ”kylpylänorsu”.

Viron Top 20 -hotellit valittu TripAdvisorin arvosteluiden perusteella

Vuosittainen TripAdvisor Travellers’ Choice Awards jakaa tunnustusta maailman parhaille hotelleille, jotka on valittu matkailijoiden lausuntojen ja kommenttien perusteella. Myös Virosta listattiin 20 parasta hotellia.

Viron tapahtumakalenteri 2013-esitteestä

http://static2.visitestonia.com/docs/679770_viro-culture.pdf

Tulevia tapahtumia:

Saunamaraton, 10. helmikuuta, Otepää
Matkamessut Tourest 2013, 15.–17. helmikuuta, Tallinna
Leigon jäämusiikkifestivaalit, 15.–24 helmikuuta, Otepää
Kultakala 2013 – pilkkikisat, 16. helmikuuta, Viljandi
Jääfestivaalit, 16.–24. helmikuuta, Pärnu
XXXXII Tartu Maraton – hiihtotapahtuma, 17. helmikuuta, Otepää. Ks myös video
Viron 95. itsenäisyyspäivän juhlakonsertti, 22. helmikuuta, klo 19.00, Tallinna, Nokian konserttitalo / Solaris Keskus
XXXXI Haanjan hiihtomaraton, 9. maaliskuuta, Haanja
Kekkosen hiihto (Kääriku Ski Race), 10. maaliskuuta, Kääriku
Simpel Session, 16.–17. maaliskuuta, Tallinna
Võhandun VIII melontamaraton, 20. huhtikuuta, Võru ja Võhandu-joki
Tallinn Music Week, 4.–6. huhtikuuta, Tallinna
Jazzkaar 2013, 19.–28. huhtikuuta, Tallinna ja koko Viro

*) Tiesitkö, että…… Viron vuoden 2013 eläin on susi ja lintu peltopyy
Virossa vuosi 2013 on omistettu sudelle ja peltopyylle, sillä ne on nimetty vuoden eläimeksi ja linnuksi.
Viron ympäristö- ja luonnonsuojelualalla toimivat järjestöt valitsivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden eläimen, ja vuoden eläimenä saa ensimmäisenä kunnian olla yksi Viron luonnon värikkäimpiä hahmoja – pelätty ja kunnioitettu metsänvaltias susi.

Virossa elää ihmisen lisäksi yli kuusikymmentä nisäkäslajia, ja maan runsas eläinkanta tarvitsee enemmän huomiota. Vuoden eläimen nimeämisen tavoitteena onkin esitellä eläinkuntaa alkaen tämän vuoden eläimestä sudesta, joka herättää monissa ihmisissä ristiriitaisia tunteita.

Vuoden eläimen lisäksi Virossa valitaan vuosittain myös vuoden lintu. Viron ornitologiyhdistys (EOÜ) valitsi vuoden 2013 linnuksi peltopyyn. Tämä pieni kanalintu elää usein maatilojen, navettojen ja muun ihmisasutuksen läheisyydessä. Virossa arvioidaan pesivän 4000-8000 peltopyyparia, mutta uusimmat laskennat osoittavat, että peltopyiden määrä on laskenut voimakkaasti.

Vuoden lintu nimettiin jo 19. kertaa. Vuoden linnun valinnan tarkoituksena on esitellä yleisölle yhtä Virossa esiintyvää lintulajia tai lajiryhmää ja kerätä luontoihmisiä vuoden linnun tutkimus- ja suojelutoimintaan.

 

Comments Off on Visit Estonia Finland: Kuulumisia Virosta, helmikuu 2013