Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
4
Feb '13

Lomarengas Oy: Mökkien varaus kasvussa laskettelukeskuksissa

Suomen suurimman hiihtokeskusmajoittajan Lomarenkaan mukaan laskettelukeskuksista löytyy vielä mökkejä hiihtolomaviikoille 8, 9 ja 10. Varauksessa kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä enää kolmasosa mökeistä on vapaana keskuksissa.

Edelliseen vuoteen verrattuna mökkejä on varattuna 5,5 prosenttia enemmän. Kaikissa keskuksissa on kuitenkin vielä vapaita mökkejä. Murtomaahiihdosta innostuneille unelmien mökki voi löytyä laskettelukeskusten ulkopuolelta. Mökit ovat hieman edullisempia ja sijaitsevat hoidettujen latuverkostojen varrella. Laskettelukeskuksissa keskimääräinen vuokrahinta hiihtolomaviikoilla on noin 800 euroa. Keskusten ulkopuolelta mökin saa 600–650 eurolla.  Luonnonrauhaa hakevat hiihtäjät löytävät mökkejä ympäri Suomea, sillä lumitilanne on tänä vuonna kaikkialla hyvä.

Myös kesävaraukset ovat hyvässä vauhdissa. Ensi kesälle on varattu 17 prosenttia enemmän mökkejä verrattuna viime vuoden vastaavaan tilanteeseen. Helpoiten itselle sopivan mökin löytää vertailemalla vapaita kohteita verkossalomarengas.fi-sivustolla.  Uutuutena valikoimista löytyvät myös erämökit ja lomamökit luontomatkailijoillevillipohjola.fi-palvelun kautta.

Venäläiset lomailevat isolla porukalla

Joka viides mökkivaraus tulee tällä hetkellä Venäjältä. Kaikista varauksista 32 prosenttia tulee ulkomailta ja näistä noin 70 prosenttia Venäjältä. Eniten venäläiset varaavat mökkejä hiihtokeskuksista palveluiden läheltä. Venäläisten suosimia kohteita ovat Ruka, Ylläs, Levi, Vuokatti ja Koli.

– Venäläiset arvostavat Suomessa turvallisuutta ja luontoa. He ovat perhekeskeisempiä lomailijoita siinä mielessä, että lomalle lähdetään usein suurella porukalla. Venäläiset hakevat isoja mökkejä useammalla makuuhuoneella tai vaihtoehtoisesti useita vierekkäisiä mökkejä. Suomalaiset taas varaavat yleensä yhden mökin, Lomarenkaan myyntijohtaja Juha Purhonen kertoo.

Trendinä minilomailu

Mökkejä varataan yhä enemmän vuorokausikohtaisesti, ei koko viikoksi kerrallaan. Varaukset myös tehdään usein juuri ennen lomaa. Alle viikon varaukset onnistuvat nyt myös hiihtolomaviikoille.

– Lomailijat ovat muuttaneet lomanviettotapaansa. On siirrytty minilomailuun, jossa varataan muutamia päiviä useista kohteista ja vaihdetaan paikkaa, Purhonen arvioi.

Suurin osa varaa hyvin varusteltua lomamökkejä

– Varustetasoltaan mökkien perusvaatimuksia ovat muun muassa kylmä- ja lämmin vesi, suihku sekä WC ja erilliset makuuhuoneet. Luksustakin haetaan. Esimerkiksi huippuunsa viritettyä kodin elektroniikkaa löytyy yhä useammista mökeistä. Myös paljut ovat yleistyneet, Purhonen sanoo.

Lomarengas etsii jatkuvasti lisää mökkejä vuokratarjontaan. Eteläisistä hiihtokeskuksista kuten Himokselta ja Tahkolta mökkejä kaivataan erityisesti. Omaa mökkiään voi tarjota välitykseen lomarengas.fi-sivustolta.

LOMARENGAS OY

Lomarengas on Suomen kokenein mökkivuokraaja, joka välittää mökkejä joka tarpeeseen: yli 3700 mökin valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtokeskusmökkeihin ja huoneistoihin –  luksushuviloista eräkämppiin.

Lomarenkaan neljä myynti- ja markkinointiyksikköä toimivat Helsingissä, Nilsiässä, Sotkamossa ja Kuusamossa. Mökkien ja huoneistojen vuokraus onnistuu kätevästi verkossa Suomen suurimmasta mökkiportaalistawww.lomarengas.fi, jossa vierailee keskimäärin 60 000 eri kävijää viikossa.

Lomarenkaan toiminta ja talous ovat vakavaraisella pohjalla ja historia ulottuu aina vuoteen 1967. Liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997.

Lomarengas Oy on yksityinen yritys, jonka suurin osakkeenomistajaryhmä ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät.

 

Lomarengas-konserni

Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy, joka on Ylläksen alueen suurin mökkimajoituksen keskusvaraamo. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 n. 22 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 35.

Comments Off on Lomarengas Oy: Mökkien varaus kasvussa laskettelukeskuksissa