Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
29
Jan '13

Finnmatkat istuttaa puita Kanariansaarilla

Finnmatkat on aloittanut viisivuotisen puunistutusprojektin suomalaisten suosikkisaarella, Gran Canarialla. Puita istutetaan yhteistyössä Foresta-säätiön kanssa.

Foresta (Foresta Island Reforestation Foundation) on hyväntekeväisyyssäätiö, joka suojelee Kanariansaarten metsiä sekä kouluttaa paikallisväestöä kertomalla, miten tärkeätä on säilyttää metsien elinvoimaisuus.

Finnmatkojen asiakkaat ovat mukana metsänistutuksessa: jokaisen saarikierrokselle osallistuvan retkimaksusta Finnmatkat lahjoittaa 0,5 euroa projektiin. Saarikierros on yksi suosituimpia retkiä Gran Canarialla. TUI Nordicin pohjoismaisena tavoitteena on kerätä 7 400 euroa Forestalle.

Yhteistyön aikana istutetaan vähintään 650 puuta 10 000 m2:n alueelle Fatagaan, niin kutsuttuun tuhannen palmun laaksoon. Enimmäkseen istutetaan endeemisiä puita kuten manteli-, oliivi- ja viikunapuita.

– Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Finnmatkojen kanssa. Matkailijoiden tuoma rahallinen tuki on merkittävä istutusprojektille, sanoo Sergio Armas Forestalta.

– Vuoden 2007 metsäpalossa 15 % metsästä tuhoutui, mutta tilalle on istutettu uusia puuntaimia erilaisten tukikampanjoiden ansiosta – joista tämä on yksi esimerkki. Istutettavaa riittää kuitenkin vielä!, toteaa Finnmatkojen opas Sanna Amberg Gran Canarialta.

Finnmatkojen oppaat istuttavat puita yhdessä Forestan kanssa.

Lisätietoja säätiöstä: www.fundacionforesta.es

Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 277 000 valmismatkaa. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua, maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel Plc:tä, jolla on vuosittain yli 30 miljoonaa matkustajaa 31 maasta.

Comments Off on Finnmatkat istuttaa puita Kanariansaarilla