Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
23
Jan '13

18. Kemin LumiLinna avataan Fantasia-tunnelmissa lauantaina 26.1.

Kemin LumiLinnan portit avataan 18. kauteen lauantaina 26. tammikuuta. Avajaisshow vie katsojat kauden teeman mukaiseen Fantasiatunnelmaan klo 18.00. Avajaisten pääesiintyjänä nähdään lahjakas laulaja-lauluntekijä Saara Aalto, jonka musiikkia tahdittaa näyttävä pyroshow ilotulituksineen. Avajaisliput ovat ennakkomyynnissä kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä ja verkkokaupassawww.lumilinna.net perjantaihin asti,  ja Jalokivigalleriassa vielä lauantaina klo 9-17. LumiLinnan portit ja lipunmyynti avataan klo 17.30, ja ennakkolipulla pääsee jonottamatta alueelle hotelliportista. Liput avajaisiin 15 € (aikuiset) / 7,50 € (4-11 v.).

Nyt kahdeksatta vuotta peräkkäin LumiLinnan arkkitehtuuria määrittelee teema  – Fantasia.

LumiLinnaan astutaan sisään suuren ihmishahmoisen puunrungon läpi. Linnan sisätiloissa nähdään myyttejä, satuja ja fantasioita kaikenikäisille. Erityisesti toiminnallisuuteen on kiinnitetty huomiota – suosittu tuubimäki on aiempaa isompi, ja sisätiloissa on touhuttavaa ja kurkisteltavaa kaikenikäisille.

Myös kauden ohjelmistossa painottuu osallistuminen – talven tarjonnassa on erilaisia satuseikkailuja, mäenlaskua, markkinoita ja teemapäiviä aina lumipallosodasta tuliflamencoon. Sunnuntaista 27.1. alkaen LumiLinna on avoinna päivittäin klo 10-19. Kausi kestää säävarauksella 7.4. saakka.

LumiLinnan teemaksi pyritään vuosittain valitsemaan aihealue, joka on mahdollisimman puhutteleva sekä kotimaisille että ulkomaisille asiakkaille, niin lapsiperheille kuin yritysryhmillekin. Teeman tulee lisäksi olla tarpeeksi monipuolinen, jotta Linnassa riittää katseltavaa ja koettavaa.

Vuonna 1994 ilmoille heitetty ajatus suuresta lumilinnasta toteutui vuonna 1996 kun maailman suurin LumiLinna avattiin Kemiin. LumiLinna on vakiinnuttanut paikkansa sekä kotimaisena käyntikohteena että eksoottisena matkailutuotteena, joka tunnetaan ympäri maailman. Ensimmäisen Linnan rakentamisvaiheessa ei ollut vakiintuneita jää- ja lumirakentamistekniikoita vaan kaikki tehtiin kokeellisesti, yrityksen ja erehdyksenkin kautta. Tänä päivänä LumiLinna edustaa alansa kärkeä lumirakentamisessa sekä lumi- ja jäätaiteessa.

LumiLinna pähkinänkuoressa:

       pinta-ala 5 100 m2

       katettuja tiloja on 1 060 m2

       lumen tarve 21 000 m3

       rakennusaikana työntekijöitä alkukauden noin 10 hengestä aina viimeisten päivien lähes 50 henkilöä. LumiLinnan toiminta-aikana työllistää 15 henkilöä.

       LumiHotelli 21 huonetta (18 kahden hengen huonetta, kaksi viiden hengen ryhmähuonetta ja sviitti)

       LumiRavintolassa, kolmessa kabinetissa yhteensä 150 asiakaspaikkaa

       LumiKappelissa noin 60 istumapaikkaa

       avajaiset 26.1. klo 18

       avoinna 27.1.-7.4.2013 päivittäin klo 10-19

Comments Off on 18. Kemin LumiLinna avataan Fantasia-tunnelmissa lauantaina 26.1.