Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
11
May '18

Taantuma taltutettu – Kesän valmismatkojen tarjonta yli 22 % edellisvuotta suurempi

travel-background-1469437806n5e

Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen koko matkailuala on jälleen voimakkaassa kasvussa ja ihmiset ovat valmiita panostamaan omaan hyvinvointiinsa ja kokemuksiin. Samalla matkanjärjestäjät uudistavat konseptejaan vastaamaan nykypäivän kuluttajien toiveita. On ilahduttavaa nähdä, että kuluttajien luottamus omaan talouteensa heijastuu näin voimakkaasti matkailualaan, toteaa Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) matkanjärjestäjäryhmän johtokunnan puheenjohtaja Pasi Latva.

Suomalaisten kestosuosikkeja ovatkin edelleen Euroopan-kohteet. Valmismatkapakettien kokonaistarjonnasta (495 608) 85 % kohdistuu tälle alueelle. Kreikka houkuttelee suomalaisia vuodesta toiseen, ja sinne on alkavana kesänä tarjolla matkoja huimat 27 % enemmän kuin viime kesäkaudella. Kokonaistarjonta Kreikkaan on 244 000 matkaa, mikä on 58 % koko Euroopan-alueelle suuntautuvista matkapaketeista. Euroopan-kohteista Espanja teki pienen notkahduksen. Tätä selittänee Turkin matkojen määrän kasvu.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kohteisiin on usean vuoden laskun jälkeen jälleen tarjolla paljon matkoja. Suomalaisten kestosuosikin Turkin matkojen osuus on noussut edellisestä kesästä uskomattomasti lähes 75 prosenttia. Sinne onkin tarjolla tulevana kesänä lähes 60 000 matkapakettia, vaikka vielä ollaankin kaukana huippuvuosista. Myös Tunisia näyttää elpymisen merkkejä muutaman haasteellisen vuoden jälkeen.

Suomalaisten risteilyinnostus näyttäisi jälleen olevan nousussa pitkien risteilyiden osalta. Sekä Euroopan että kaukokohteiden risteilyt ovat selkeässä nousussa viime kesään verrattuna. Lentopohjaisia risteilyjä onkin tarjolla tulevana kesänä lähes 8 000, mikä on noin 49 prosenttia edellistä enemmän.

Suomalaiset luottavat matkanjärjestäjiin ja moni onkin ymmärtänyt matkanjärjestäjien kautta varattujen matkojen edut. Kun kaikki matkan järjestelyt on toteutettu ammattimaisesti etukäteen, jää lomailijan tehtäväksi vain nauttia lomasta ja rentoutua. Moni arvostaa myös vahvaa kuluttajansuojaa, joka sisältyy matkanjärjestäjän kautta varattuihin matkoihin. Varamaalla matkan Suomen valmismatkarekisteriin rekisteröidyn matkanjärjestäjän kautta, voi varmistua siitä, että saa mitä tilaa ja järjestelyt toimivat, korostaa Pasi Latva.

Useat tilastossa mukana olevat toimijat ovat lisäksi huomanneet matkojen varausajankohdassa muutoksia. Matkat varataan jälleen hyvissä ajoin ennen suunniteltua matkalle lähtöä, kertoo SMALin apulaisjohtaja Päivi Laatikainen-Mattsson.

Comments Off on Taantuma taltutettu – Kesän valmismatkojen tarjonta yli 22 % edellisvuotta suurempi