Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
21
Mar '18

15 vuotta täyttävä Lappeenrannan Hiekkalinna tavoittelee kesällä maailmanennätystä

kuva-vuoden-2009-hiekkalinnasta_lappeenrannan-kaupunki

Vuoden 2018 Hiekkalinna palaa juurilleen linna-aiheisella teemallaan. Kuva vuoden 2009 Hiekkalinnasta. Lappeenrannan kaupunki

Hiekkalinna kohoaa tulevana kesänä jo 15. kertaa Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen. Juhlavuoden kunniaksi Hiekkalinna tähyää ennätyskorkeuksiin, sillä tarkoituksena on suunnitella ja rakentaa maailman korkein hiekkalinna.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin mukaan ennätyslinnasta tulee 18 metriä korkea. 

– Haluamme tehdä juhlavuodesta erityisen ja laajentaa tarjontaa. Hiekkalinna tuleekin olemaan oikea runsaudensarvi. Maailmanennätyksen hengessä tämän kesän teemana on ”Maailman korkein Hiekkalinna”. 

– Aiomme ottaa Hiekkalinnan alueella vahvasti huomioon eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuoden. Noin 100 veistoksen kokonaisuudessa tullaan näkemään muun muassa kaikki Suomen linnat ja Viipurin linna, Saimaan alueen matkailukohteita sekä Saimaan läheisen Venäjän matkailualueen tarjontaa. Huomioimme myös Venäjällä järjestettävät jalkapalloilun MM-kisat. 

Maailmanennätyksen tavoittamista varten Hiekkalinnalle tuodaan tälle kesälle miljoona kiloa lisähiekkaa. Rahman kertoo, että kulttuuriperinnön teemavuoden kunniaksi hiekkaa saadaan myös Lappeenrannan Ryanair-lentojen yhteistyökohteista, Ateenasta ja Milanosta. 

– Ryanairin, Milanon ja Ateenan kanssa tehtävässä yhteistyössä hiekkaa tuodaan kauempaa. Tuota hiekkaa on tarkoitus käyttää teemaan sopivien Milanon ja Ateenan kohteiden, kuten Akropolis-kukkulan, veistoon. 

Hiekkalinna on aiempina vuosina ollut valmis jo avajaispäivänä, mutta tänä vuonna veistäminen jatkuu aina heinäkuulle asti. Ennätyslinna on valmis heinäkuun puolivälissä, jolloin korkeus mitataan ennätystä varten yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. 

– Hiekkalinnan veistosten ja ennätyslinnan valmistumisesta vastaa tuttuun tapaan ammattilaisveistäjä Kimmo Frosti yhdessä kuudesta eri maasta tulevien veistäjien kanssa. 

– Yleisö voi seurata ennätyslinnan rakentumista ja osallistua tällä kertaa myös itsekin veistämiseen ohjatuilla yleisöveistovuoroilla. Lappeenrannan Hiekkalinna kohoaa kesällä ennätyskorkeuksiin siis kaikkien yhteisellä ponnistuksella, Rahman hymyilee. 

Lappeenrannan Hiekkalinnan avajaisia vietetään 9.6. ja alue on avoinna aina syyskuun 2. päivään saakka. 

Comments Off on 15 vuotta täyttävä Lappeenrannan Hiekkalinna tavoittelee kesällä maailmanennätystä