Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
15
Sep '17

SuperPark aloittaa kansainvälistymisloikan Hongkongista

Skeittiparkki_bmx

Kuvaaja: Eija Gerlander (SuperPark Oy)

Lähivuosien suunnitelmissa on kymmeniä uusia suomalaislähtöisiä sisäaktiviteettipuistoja Aasiaan ja Eurooppaan.

SuperParkin kansainvälistyminen lähtee liikkeelle, kun ensimmäinen lapsille, nuorille ja aikuisille suunnattu sisäaktiviteettipuisto avautuu joulukuussa Hongkongiin. Vuoden 2018 aikana vauhti kiihtyy. Vastaavia lisenssi- tai partner-mallilla toimivia kohteita avataan Kiinassa kaksi Suzhouhun ja yksi Shanghaihin sekä kahdesta kolmeen puistoa Ruotsiin. Tallinnalaisen kumppanin kanssa on sopimus vähintään kolmesta SuperParkista Baltian maihin. Lisäksi suunnitteilla on kaksi puistoa Ranskaan, jotka nekin valmistuvat ensi vuoden aikana.

“Tärkeintä on löytää oikeat partnerit, ja tämän jälkeen oikeat lokaatiot sekä kiinteistöt. Nämä neuvottelut on käytävä todella huolellisesti, koska koko business perustuu niihin. Siksi pidämme aikataulut joustavina, ja Kiinan ja Ruotsin avaukset siirrettiin ensi vuoden puolelle”, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo.

Hongkongissa kaikki meni nappiin sekä sijainnin että partnerin osalta. ”Samassa rakennuksessa SuperParkin kanssa on sekä hotelli että tuhansia asukkaita, ja kilometrin säteellä asuu satojatuhansia ihmisiä. Paikallinen partnerimme lähti paitsi toimitusjohtajaksi SuperPark Hongkongiin, myös osakkaaksi SuperPark Asia -yhtiöön, joka on osa SuperPark -konsernia.”

SuperPark Asia -yhtiön toimialueeseen kuuluu koko Aasia pois lukien Kiina, jossa SuperParkilla on toinen partneri. Näillä alueilla kasvuodotukset ovat suuret: seuraavan viiden vuoden aikana Aasiassa odotetaan SuperParkeja olevan jo kymmenittäin. Näkymät pohjautuvat Kiinassa, Aasian kaupungeissa sekä Euroopassa tehtyyn kaupalliseen tutkimukseen.

“Teettämämme selvitys osoitti, että trendit, kilpailutilanne sekä kuluttajien odotukset ovat erittäin rohkaisevia kansainvälistymiselle. Kilpailukentässä on lasten leikkipuistoja sekä yhden aktiviteetin puistoja, muttei tällaisia laajan kohderyhmän hybridimalleja kuten SuperPark”, Juha Tanskanen kertoo.

“Tällä hetkellä meillä on 8 puistoa, mutta vuoden lopulla jo 12. Ensi vuoden aikana pitäisi avata 10-15 puistoa. Nyt keskitymme valittuihin kohdemaihin ja ensi vuonna avausten jälkeen pohdimme sitten uusia markkina-alueita.”

SuperPark vahvistaa jalansijaansa myös Suomessa, jossa ketjulla on tällä hetkellä seitsemän omaa ja yksi lisenssipuisto.

”Seuraavat lisenssikohteet ovat nyt syyskuun lopulla avautuva Joensuu, lokakuussa aukeava Hyvinkää ja joulukuussa valmistuva Tahko. Ensi maaliskuussa on Mikkelin ja kesäkuussa Kalajoen vuoro. Näiden jälkeen etsimme Suomesta vielä muutamaa partneria, mutta painopiste uusissa hankkeissa siirtyy kansainvälisille markkinoille”, Juha Tanskanen linjaa.

Comments Off on SuperPark aloittaa kansainvälistymisloikan Hongkongista