Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Sun
20
Jan '13

Matkamessujen teemoina ensi vuonna palvelu ja Latvia

Matkamessuilla on vuosittain vaihtuva teema, joka pureutuu johonkin matkailun ajankohtaiseen aiheeseen. Ensi vuonna paneudutaan palveluun teemalla At your service. Myös tulevien Matkamessujen partnerimaa paljastettiin tänään messuilla. Vuoden 2014 tapahtuman yhteistyökumppaniksi on valikoitunut Latvia.

Matkailualalla asiakaspalvelun kanavat ovat muuttuneet viime vuosina. Netin käyttö on kasvanut etenkin matkojen suunnitteluvaiheessa, lisäksi useat matkailuyritykset ovat tehostaneet netin ja sosiaalisen median hyödyntämistä asiakaspalvelussa myös matkan aikana. Matkailutoimialalla myös henkilökohtainen palvelu on tärkeää. Ensi vuoden Matkamessujen ohjelmissa etsitään keinoja palveluiden kustannustehokkaaseen kehittämiseen ja markkinointiin. Teeman tavoitteena on myös nostaa esiin uusia palveluinnovaatioita alalta.

 

Latvia juhlii kulttuuria 2014

Latvian pääkaupunki Riika on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2014. Juhlavuosi avataan Helsingissä tammikuisilla Matkamessuilla, missä Latvia kantaa partnerimaan titteliä. Pääkaupungin lisäksi Latviassa on paljon muutakin nähtävää: 600 linnaa ja kartanoa, 500 km hiekkarantaa sekä kaunista luontoa, kuten pienessä Kuldigan kaupungissa sijaitseva Euroopan levein vesiputous.

Latvia sijaitsee Viron ja Liettuan välissä kaikilla eri mittareilla: maantieteellisellä sijainnillaan, pinta-alaltaan ja väkiluvultaan. Latvia markkinoi itseään lauseella ”Latvia, Best Enjoyed Slowly” (Nauti Latviasta nautiskellen). Maa tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nauttia mm. rauhallisuudesta, luonnosta, pääkaupungin temperamentista, herkullisista ruoista ja rentouttavista kylpylöistä.
– Suomalaiset ja latvialaiset pitävät hiljaisuudesta, ja sitä meillä on tarjota kaupunkien ulkopuolella. Tavoittelemme etenkin yli 55-vuotiaita, jotka haluavat rentoutua lomallaan, sekä lapsiperheitä, joille Latviassa on todella paljon nähtävää, kertoo Marta Tomase, Latvian matkailun kehittämiskeskuksen markkinointiasiantuntija.

Matkasuunnitelmia helpottamaan on tehty ilmainen mobiilisovellus, joka sisältää tiedot mm. 880 nähtävyydestä ja 750 yöpymispaikasta ympäri Latviaa.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 16.–19.1.2014.

 

Comments Off on Matkamessujen teemoina ensi vuonna palvelu ja Latvia