Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
20
Jan '17

Suomalaiset haluavat kiihdyttää matkailubuumia: 80 %:n mielestä Suomi ei ole hyödyntänyt matkailun mahdollisuuksia täysimääräisesti

IMG_2664

Suomalaisessa matkailussa on paljon kehittämisen ja kasvun varaa. Peräti 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomi ei ole hyödyntänyt kaikkia mahdollisuuksiaan matkailussa. Asia käy ilmi Finavian teettämässä tutkimuksessa, jossa kysyttiin kansalaisten näkemyksiä sujuvasta matkanteosta ja Suomesta matkailumaana .

Tulos on yllättävä, sillä Suomi on ollut paljon myös esillä ulkomaisessa mediassa ja esimerkiksi matkustajamäärät Finavian lentoasemilla kohosivat viime vuonna kaikkien aikojen ennätykseen nimenomaan kasvavan turismin imussa. Lapin matkailussa on käynnissä suorastaan supertalvi, ja yhä useampi Helsinki-Vantaan aasialaismatkustaja valitsee Suomen matkakohteekseen.

– Matkailun kehittyminen on edellytys lentoliikenteen kysynnän kasvulle ja takuu suomalaisten hyvien lentoyhteyksien säilymiselle. Suomen vetovoima matkailukohteena näkyy sekä kansanvälisen että kotimaan liikenteen kasvuna. Monien eri toimijoiden kanssa tehty työ Suomen matkailun edistämiseksi kantaa nyt hedelmää, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen .

Kyselyyn vastanneet nostavat Suomen vahvimmiksi matkailuvalteiksi puhtaan luonnon (83 %) turvallisuuden ja toimivuuden (45 %) sekä hiljaisuuden (34 %). Vastaajat saivat valita kolme suosikkiaan.

Suomalaiset suhtautuvat luottavaisesti matkailun kehitysnäkymiin ja sujuvaan liikkumiseen tulevaisuudessa. Yli puolet (51 %) kyselyyn vastanneista uskoi teknologisen kehityksen tuovan matkustamiseen kestäviä, edullisia ja tehokkaita ratkaisuja.

Suomalaiset arvostavat omassa matkustamisessaan eniten hintaa. Lähes puolet (46 %) pitää sitä tärkeimpänä asiana matkustustapaa valittaessa. Seuraavaksi eniten suomalaiset arvostavat matkan mukavuutta (39 %).

Autoilun asema on Suomessa edelleen vahva. Pitkillä, yli 500 kilometrin matkoilla suomalaisten suosikkikulkuväline on auto (34 %). Toiseksi suosituin oli lentokone (29 %) ja kolmanneksi juna (25 %).

– Liikennejärjestelmää on katsottava kokonaisuutena, jossa eri liikennemuodot muodostavat toimivia matkaketjuja. Liikennekeskustelussa on syytä keskittyä siihen, miten ylipäätään pystymme liikkumaan vaivattomasti. On pidettävä huolta siitä, että Suomen eri alueilta on sujuvat yhteydet kansainväliseen verkostoon, Savolainen sanoo.

Selvitys julkaistaan Matkamessuilla 20. tammikuuta 2017 osana Finavian järjestämää paneelikeskustelua. Keskustelun otsikkona on Sujuva yhteys luo matkan tunnelman. Paneelikeskusteluun osallistuvat Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen,

VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen , Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke , Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu  ja Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

Finavian tilaaman tutkimuksen on tehnyt IRO Research. Tutkimuksen otos on 1 000 henkeä. Tutkimusajankohta oli 28.11. – 8.12.2016. Tutkimusraportin voi ladata Finavian verkkosivuilta .

Comments Off on Suomalaiset haluavat kiihdyttää matkailubuumia: 80 %:n mielestä Suomi ei ole hyödyntänyt matkailun mahdollisuuksia täysimääräisesti