Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
18
Jan '13

Assistentit kertovat: tällaisia ovat suomalaiset liikematkustajat

Hotellivaraussivusto Hotels.com ja johdon assistenttityön ammattilaisille suunnattu S & A -lehti selvittivät suomalaisten liikematkustuksen nykytilan. Kyselyyn vastasivat liikematkoja säännöllisesti varaavat sihteerit ja assistentit. He ovat usein vastuussa siitä, että liikematkan onnistuminen ei jää kiinni huonosta hotellivalinnasta. Suomalaiset liikematkustajat eivät yleensä vaadi kohtuuttomia, mutta silloin tällöin assistenteille esitetään erikoisiakin toiveita majoituksen suhteen.

Internetin asiakasarviot tärkeässä roolissa

Remontissa oleva hotellirakennus tai äänekäs yökerho naapurissa voivat pilata liikematkan. Mistä johdon assistenttityön ammattilaiset etsivät hiljaista tietoa hotellista ja sen ympäristöstä? Yleisin tapa hankkia tietoa on lukea internetin asiakasarvioita. Näin ilmoitti tekevänsä 53 % vastaajista. Esimerkiksi Hotels.comin sivustolta löytyy jo noin 7 miljoonaa asiakasarviota ihmisiltä, jotka todella ovat yöpyneet arvioimissaan hotelleissa.

Muita suosittuja tiedonhankintatapoja ovat henkilökohtaiset kontaktit esimerkiksi tuttuihin, kollegoihin tai itse liikematkustajaan.

Varaukseen liittyy usein toiveita

Liikematkoja varaavista assistenteista 53 % sanoo, että liikematkustajat esittävät heille vähintäänkin usein yksityiskohtaisia toiveita majoituksen suhteen.

Useimmiten toiveet ovat tavallisia, liittyen esimerkiksi sijaintiin tai kulkuyhteyksiin. Vapaa-aikaan liittyen hotellin lähistöltä toivotaan löytyvän hyviä ravintoloita, julkisen liikenteen asemia sekä mahdollisuuksia ostosten tekoon ja liikuntaan.

Joukkoon mahtuu kuitenkin myös erikoisempia pyyntöjä:

  • Yksi vastaaja kertoi, että häneltä toivottiin huoneesta löytyvän kylmää maitoa.
  • Eräs matkustaja taas oli vaatinut laatikollisen jääkahvia.
  • Toisen vastaajan mukaan matkustajan toiveena oli ollut suuri vesisänky.
  • Ulkomailla voi iskeä koti-ikävä, ja toivomusten joukossa olikin esimerkiksi salmiakkia ja kossupullo.
  • Eräs miesliikematkaaja taas oli pyytänyt varaamaan viikon reissulle huoneen vain ensimmäiseksi yöksi, sillä loppuajaksi majoituksen tarjoaisi joku paikallinen naistuttavuus.
  • Yksi vastaaja oli saanut pyynnön varata huone mahdollisimman kaukaa kollegan huoneesta
  • Ja millaisissahan hotelleissa oli aikaisemmin majoittunut henkilö, joka oli erikseen pyytänyt varaamaan ”ikkunallisen hotellihuoneen”?

Toimiston ammattilehti S&A ja maailman johtava hotellivaraussivusto Hotels.com selvittivät, millaista on suomalaisten liikematkustus. S&A-lehden verkkosivuilla 1.6.–30.9.2012 toteutettuun kyselyyn vastasi 176 johdon assistenttityön ammattilaista.

Comments Off on Assistentit kertovat: tällaisia ovat suomalaiset liikematkustajat