Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
9
Dec '16

Lappi Suomen matkailun veturina – yöpymiset kovassa kasvussa

8a88eaf521320a41_800x800ar

Valokuvaaja: Markus Kiili

House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen uskoo digitaalisen markkinoinnin, uusien lentovuorojen sekä sesongin pidennyksen tuovan lisää kasvua Lapin matkailuun. House of Lapland ja Lapin liitto selvittivät myös Lapin vuodepaikat. 

Lapin matkailun kova noste jatkuu. Yöpymiset ovat lisääntyneet Lapissa tammi–syyskuussa edellisestä vuodesta peräti 8,8 prosenttia. Samaan aikaan koko maan yöpymisten kasvu jäi Tilastokeskuksen tuoreiden lukujen mukaan vain 1,9 prosenttiin. Kaiken kaikkiaan Lapissa rekisteröitiin 2,36 miljoonaa yöpymistä viime vuonna.

Lapin matkailijamääriä on varaa kasvattaa reilusti. House of Laplandin ja Lapin liiton matkailun alueorganisaatioilta keräämien tietojen mukaan Lapissa on arviolta 100 000 vuodepaikkaa, joista kolmasosa on hotelleissa. Loput ovat yksityistä mökkimajoitusta ja Airbnb-majoitusta. Lähivuosina Lappiin on tulossa 20 000 vuodepaikkaa lisää.

House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen uskoo, että Lapin asemaa Suomen matkailun veturina voidaan entisestään vahvistaa, jos kansallisella tasolla huolehditaan Lapin saavutettavuudesta eli lentoyhteyksistä sekä panostetaan digitaalisuuteen. Tarssanen muistuttaa, että matkailun verkkokauppa kasvaa Suomessa hitaammin kuin muualla Euroopassa.

– Majoituskapasiteettia on, eli meille Lappiin kyllä mahtuu. Tarvitsemme kuitenkin uusia keinoja tasata sesonkivaihtelua. Meidän täytyy pystyä hyödyntämään digitaalista markkinointia ja uusia työkaluja, jotta voimme kertoa entistä kohdennetummin Lapin matkailutarjonnasta erityisesti itsenäisille matkustajille. Esimerkiksi kiinalaiset ovat olleet erittäin kiinnostuneita Lapin kesästä, Tarssanen sanoo.

Parikymmentä vuotta matkailuyrittäjänä Lapissa toimineen Ilkka Länkisen mukaan Lapin matkustajamääriä voitaisiin kasvattaa pidentämällä sesonkia kolmella kuukaudella. Revontulien lisäksi yötön yö eli Lapin kesä pitäisi palauttaa takaisin kunniaan.

– Revontulisesonki voisi alkaa jo syyskuussa. Erityisesti aasialaisille revontulet ovat kova juttu. Uusilla asiakasvirroilla palvelumme voitaisiin pitää auki myös muille matkustajille ja näin lentoja olisi mahdollista saada enemmän, SantaParkin toimitusjohtaja Ilkka Länkinen arvioi.

Comments Off on Lappi Suomen matkailun veturina – yöpymiset kovassa kasvussa