Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
17
Jan '13

Matkamessuilla maailman ympäri päivässä

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee Messukeskuksessa yleisölle 18.-20.1. noin 1100 näytteilleasettajaa ja ennätykselliset 80 maata. Suomalaisten suosikkikohteiden eli Ruotsin, Viron, Kreikan, Espanjan ja Turkin ohella mukana on seitsemän ensimmäistä kertaa messuilla esittäytyvää maata: Chile, Serbia, Reunion, Sudan, Nicaragua, Jamaika ja Anguilla. Messuilta löytyvät myös parhaat palat kotimaan matkailutarjonnasta Ahvenanmaalta Utsjoelle.

Älykästä matkailua digiajan välineillä

Matkamessujen ensimmäinen päivä torstai 17.1. ja perjantain 18.1. aamupäivä on varattu ainoastaan ammattilaisille. Bisnestapaamisten lisäksi päivä täyttyy seminaareista, joissa aiheina ovat mm. sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla, venäläisten asiakkaiden kulutuskäyttäytyminen, luksusmatkailu Suomessa sekä sähköisen liiketoiminnan uudet mahdollisuudet, kuten kieliteknologia ja matkailukartat.

Liikematkustukseen keskittynyt erikoisalue Business Travel Forum on avoinna ainoastaan torstaina 17.1. ICT ja matkailu kohtaavat Business Travel Forumissa Smart Tourism -osastolla, jossa on esillä 11 suomalaista digialan yritystä. Niiden tarjonnasta löytyy mm. kosketusnäyttöjä, sosiaalisen median kanavia, mobiiliaplikaatioita, käännöspalveluita ja verkkokauppoja.

Ohjelmissa matkaoppaiden retromuotia ja SOME-niksejä

Suuri yleisö pääsee messuille perjantaina puolilta päivin. Matkamessuilla on helppoa suunnitella tulevia matkoja ja kysellä vinkkejä. Messuilla on myös kiinnostavia matkatarjouksia. Lisäksi pääsee tutkailemaan luksusristeilijän hyttiä ja seuramaan matkaoppaiden vintage-muotinäytöstä tai UIT:n tulevan Ilometritehdas-revyyn harjoituksia. Messuvieraita viihdyttävät myös jazz-muusikko Ira Kaspi tanssiryhmineen ja rap-artisti Daco Junior Live.   Tietoiskuissa matkaopaskirjailijat kertovat parhaat vinkkinsä niin ruokamatkoista, kaukokohteista kuin pääkaupungistamme Helsingistä. Luvassa on myös aiheita valkoisista haista ja revontulista. Matkamessujen vuoden 2013 teemana on Matkalla on kasvot – Social Journey. Sosiaalinen media luo lisäulottuvuuksia ja mahdollisuuksia kohtaamisille: matkailijan ei tarvitse tutusta ihmisiin ja paikkoihin täysin nollasta vaan hän voi hyödyntää yhteisön kokemuksia. Matkamessujen ohjelmissa annetaan vinkkejä oman matkailublogin perustamiseen ja siihen, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää matkan suunnittelussa. Myös kasvokkain kohtaaminen liittää teeman luonnollisesti messuihin. Matkamessuilla on kasvot, kun messuvieraat pääsevät kohtaamaan kasvokkain yli 1100 näytteilleasettajaa

Sunnuntaina vietetään perhepäivää

Sunnuntai 20.1. on Matkamessujen ja Caravan-messujen perhepäivä. Silloin Messukeskus täyttyy maskoteista, saduista ja muusta koko perheen ohjelmasta. Messukeskuksessa nähdään mm. teinitähti Tuuli, Muumimaailma-show, Ville Viking ja Peppi Pitkätossu. Viihteestä vastaavat lastenorkesteri Ammuu!, DCA:n tanssiryhmä ja Taikatytöt Show. Lapsille on myös satuhetkiä, kasvomaalausta sekä lauluja ja leikkejä kreikaksi.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 17.–20.1.2013. Avoinna matkailualan ammattilaisille to 17.1. klo 9-19 ja pe 18.1. klo 9-12. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 18.1. klo 12–19, la–su 19.–20.1. klo 10–18. www.matkamessut.fi

Comments Off on Matkamessuilla maailman ympäri päivässä