Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
25
Jan '16

Naantalin matkailuvuosi polkaistiin käyntiin Matkamessuilla

1545629_10152342272011411_1731875297_n

Viikonlopun matkamessut keräsivät lähes 67.000 kävijää. Suomen saariston tuhannen neliön osastolla monipuolisin kotimaan tarjonta.

Naantali oli mukana Suomen saariston osastolla yhdessä Turun, Ahvenanmaan, Paraisten, Kemiönsaaren, Kaarinan, Salon, Porin ja Rauman kanssa.

Naantalin osaston vetonaulana toimi tänäkin vuonna Muumihahmot ja Muumitalo, jotka houkuttelivat pikkuväkeä osastolle koko messujen ajan. Muumien lisäksi Naantalin osastolla esittäytyivät Naantalin Kylpylä, Kultaranta Resort, Saaristohotelli Vaihela ja Naantalin Matkailu.

Naantalilla on edelleen vetovoimaa, kesää ja ryhmämatkoja kysyttiin paljon, messutarjouksia hyödynnettiin ja uudistuva Saaristohotelli Vaihela herätti kiinnostusta, iloitsee Naantalin Matkailun toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Visit Finlandin uusi Finrelax-kasvuohjelma on valinnut 25 suomalaistuotetta edustamaan Suomea hyvinvointimatkakohteena. Naantalin seutu pärjäsi kilpailussa loistavasti, sillä tuotteistoon päässeistä kohteista kolme on Naantalin alueelta. Nämä Tähtituotteet julkistettiin Helsingin Matkamessuilla 22.1. Tuotekilpailuun osallistui yli 100 yritystä. Palkitut kohteet tullaan lanseeraamaan Berliinin ITB-matkamessuilla maaliskuussa tänä vuonna.

Tähtikaartiin valitut Naantalin kohteet ovat Naantalin Kylpylä, Herrankukkaro Rymättylässä ja Kuppari-Hannan Luontaisparantola Velkualla.

Perusteluissa mainittiin mm.

  • Naantalin Kylpylä: paikallisuuteen ja perinteisiin panostava kylpylähotelli meren äärellä. Naantali on ollut tunnettu kylpyläkaupunki jo 1800-luvun puolivälistä alkaen ja näitä perinteitä Naantalin Kylpylä vaalii.
  • Herrankukkaro: panostanut kalastajatilan ympärille rakentuneessa  kokous- ja virkistyspaikassa hyvinvointiin ja rauhoittumiseen koko olemassaolonsa ajan.
  • Kuppari-Hannan Luontaisparantola: tarjoaa luonnonmukaisia kylpylä- ja kuppaushoitoja.

Lisäksi Naantalin Kylpylä rankattiin juuri edellisellä viikolla kansainvälisellä LiveShareTravel-matkailusivustolla maailman 7 parhaan kylpylän joukkoon.

Ennen matkamessuja kutsuttiin Naantaliin ulkomaalaisia matkanjärjestäjiä ns. pre-tourille. Kahden päivän aikana Hollannista, Saksasta, Virosta, Latviasta ja Venäjältä saapuneet edustajat ehtivät kokemaan Naantalin hienon talvimaiseman lisäksi Muumimaailman hahmoineen, Kylpylän, vanhan kaupungin, kirkon ja Herrankukkaron lempeät lämminvesialtaat.

Vieraamme nauttivat pakkasesta huolimatta joka hetkestä ja etukäteen hehkutettu Naantalin monipuolisuus tuli hyvin esille, ja jonka he myös allekirjoittivat, kertoo Tarja Rautiainen.

Messuilla vierailleille lähes sadalle bloggarille tarjottiin saariston osastolla upea piknik-lounas, johon Naantali tarjosi Rymättylän mustan mehiläisen hunajaa, suomalaiskeksinnön xylitolipurkan lisäksi.

Tuntuu, että pienen pientä piristystä alallamme tuntuu nyt olevan ja kesästä on jo lupa odottaa ihan kohtuullista. Lisäksi Naantalin upeat kohteet ovat edelleen monelle yksi kesän mukavimmista käyntikohteista, lopettaa Tarja Rautiainen.

Comments Off on Naantalin matkailuvuosi polkaistiin käyntiin Matkamessuilla