Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
11
Jan '16

Kemin LumiLinna – täynnä elämyksiä vuonna 2016

lumilinna-2016-3d-c-lupa

Kemin LumiLinna rakentaminen Kemin sisäsatamaan edistyy hyvää vauhtia. Nykyisellä paikalla talven 2016 on viimeinen, vuoden kuluttua LumiLinna valmistuu jo uuteen paikkaan Mansikkanokalle, niin ikään meren äärelle. Perämeren vesi on linnan rakennusmateriaalina jatkossakin, sillä niin rakentamisessa käytettävä jää kuin tykitettävä lumikin saadaan merestä. Kemin LumiLinna onkin ainoa merestä kierrätettävä lumirakenne maailmassa.

LumiLinna on kerännyt paljon huomiota kuluneen vuoden aikana kansainvälisesti.  LumiHotelli on päässyt muun muassa maailman 10 ihmeellisimmän yöpymispaikan joukkoon Latinalaisessa Amerikassa ja esimerkiksi Japanissa on ihasteltu LumiRavintolan unohtumattomia puitteita. Tulemme saamaan paljon mediavieraita eri puolilta maailmaa Kemiin tämänkin talven aikana.

LumiHotelli ja Olokolot ovat olleet todella kysyttyjä varsinkin kansainvälisten matkailijoiden parissa. Valittavana on perushuoneiden lisäksi kauniisti lumiveistoksilla koristeltuja superior  -huoneita, ryhmille soveltuvia isompia huoneita ja upeita sviittejä.  Unohtumattoman yön voi viettää myös lämpimässä Olokolossa, jossa voi ihailla tähtitaivasta ja revontulia läpinäkyvän katon ansiosta.

lumilinna-2016-3d-i-lupa

Kemin LumiLinna palaa kahdenkymmenen vuoden jälkeen niin sanotusti juurilleen. Linna on näyttäytynyt vuosittain erilaisten teemojen puitteissa ja tulevana vuonna teemana on Linna Linnassa. Toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että LumiLinnan ulkoasuun on haluttu tuoda varsin selkeitä linjoja ja perinteisiä linnan piirteitä. ”Sisätiloissa on haettu keskiaikaisen linnan tunnelmaa ja tuota teemaa vievät eteenpäin myös tänä vuonna näyttävät lumen ja jään veistokset.”

LumiLinnan ravintolasalitkin saavat nimensä teeman mukaisesti ja ravintolatoimintaan on tehty uudistuksia. Linnan Kellariravintolassa tai Juhlasalissa voi nauttia tänä talvena päivän lounaan joka päivä klo 11–14 ilman ennakkovarausta. LumiRavintolan lounas koostuu karjalanpiirakasta tuorejuustolla, kasviskeitosta leivän kera ja jälkiruokana on herkullista omenapiirakkaa. Ennakkovarauksesta voi edelleen myös valita kolmen ruokalajin lounas- tai illallismenun listalta. ”Menu on hyvin merilappilainen! Haluamme tutustuttaa myös kansainväliset matkailijat alueen puhtaista raaka-aineista valmistettuihin maukkaisiin ruokiin” kertoo innostuneena ravintolatoimenpäällikkö Merja Hooli.

Myös lapset ja lapsenmieliset on otettu taas huomioon ja LumiLinnalle jo tutut mäenlaskupaikat rakennetaan myös tulevana vuonna sekä ulko- että sisätiloihin. Varsinkin perheiden pienempiä tulee varmasti viehättämään Linna Linnassa – suoraan satujen maailmasta! Mäenlaskun lisäksi Linnalta voi vuokrata myös potkurin käyttöönsä tai osallistua monipuoliseen viikko-ohjelmaan. ”Olemme lisänneet huomattavasti ohjelmatarjontaa tulevalle LumiLinna-kaudelle. Haluamme tarjota niin kotimaisille, kuin ulkomaalaisille matkailijoille unohtumattomia talvisia elämyksiä Kemissä yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa” kertoo operatiivinen päällikkö Jarno Kivari. ”Viikko-ohjelmassamme on tarjolla Olokoloajeluiden ja moottorikelkkasafareiden lisäksi muun muassa tunnelmallinen kotailta, pilkkimistä ja jäänveistoa. Tänä vuonna on mahdollista myös päästä kävelyttämään arktisen elämän eksperttejä – Samojedin koiria” lisää Kivari.

LumiLinnan avajaisia vietetään 23.1.2016 klo 18.00 ja sen jälkeen Linna on avoinna joka päivä klo 10–18 huhtikuun 10. päivään saakka. LumiRavintola ja LumiHotelli palvelevat myös näiden aikojen ulkopuolella. Avajaisillan liput, pääsyliput ja kausikortit ovat myynnissä verkkokaupassa www.visitkemi.fi, LumiLinna-näyttelyssä ja Jalokivigalleriassa. Avajaislipun ja LumiLinnan sisäänpääsylipun hinta on aikuisilta 15 €  ja 4-11 –vuotiailta lapsilta 7,50 €. Kausikortit aikuisille 30 € ja lapsille (4-11 v.) 15 € (voimassa 24.1. – 10.4.2016)

LumiLinna-näyttely ja sen ohessa toimiva matkamuistomyymälä ovat avoinna vuoden ympäri Tullimakasiinissa, Kauppakatu 27. Myös kolmekymmentä vuotta täyttävä Jalokivigalleria ihastuttaa edelleen vanhassa Tullirakennuksessa, Kauppakatu 29.

Verkkosivuilta voi lukea lisätietoa palveluistamme ja toimipaikoistamme, sekä tehdä varauksia vuorokauden ympäri verkkokaupassa www.visitkemi.fi.

Comments Off on Kemin LumiLinna – täynnä elämyksiä vuonna 2016