Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
14
Oct '15

Skiexpo vie talvimatkalle

c00c3d55-7f12-4b86-91dc-41fc6f7a56ff-main_image (1)

Skiexpo starttaa talviurheilukauden Messukeskuksessa 30.10.–1.11.2015.

Skiexpo starttaa talviurheilukauden Messukeskuksessa pyhäinpäivän viikonloppuna. Tapahtuma esittelee välineiden ja sporttitiedon lisäksi myös kosolti talviurheilukohteita.

Suomen hiihtokeskukset esittelevät tarjontaansa yhteisellä teema-alueella, Hiihtokeskusten kylässä. Mukana on 17 hiihtokeskusta eri puolilta maata.

– Skiexpo on selkeä talvikauden startti, jossa tavataan hiihtokavereita ja -tuttuja sekä fiilistellään yhdessä tulevaa talvea. Lisäksi talviurheilijat löytävät messuilta tietoa omaan harrastamiseensa sekä näkevät kauden välineuutuuksia, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Kylämäisellä alueella Skiexpossa esittäytyvät hiihtokeskukset kannustavat suomalaisia talviurheilun pariin. Rinteitä löytyy eri puolilta Suomea, ja niiden saavutettavuus on hyvä. Myös lumivarmuus on Suomen hiihtokeskuksissa erinomainen.

– Useimmille ihmisille Suomessa lähirinne löytyy maksimissaan noin tunnin ajomatkan päästä. Talviurheilu vastaa erinomaisesti nykyiseen hyvään oloon ja terveyteen keskittyvään buumiin. Luonnossa liikkuminen tuo tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia, ja laskettelu yhdistääkin tehokkaasti fyysisen ja henkisen treenin. Siihen liittyy myös vahva sosiaalinen näkökulma. Laskettelu onkin ehkä sosiaalisin yksilölaji, mitä on olemassa – suoritus tehdään yksin, mutta kokemus on porukassa yhteinen.

– Hiihtokeskukset panostavat vahvasti tulevaan talveen esimerkiksi lumetusten ja uusien rinnealueiden avaamisten myötä. Vaikka talvella Helsinki olisikin musta, on lumivarmuus hiihtokeskuksissa huippuluokkaa ja laskemaan pääsee heti alkutalvesta pitkälle loppukevääseen. Ruka esimerkiksi avasi kauden tänä vuonna jo 12.10., Lindfors kertoo.

1da04a4c-26eb-434f-83fc-e0393e9c9dc3

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors kannustaa talviurheilun pariin.

Kohteita myös kauempaa

Suomalaisten hiihtokeskusten lisäksi Skiexpossa esittäytyy lukuisia kohteita eri puolilta maailmaa. Mukana on muun muassa japanilaisia hiihtokeskuksia, jotka kasvattavat suosiotaan suomalaisten matkailijoiden keskuudessa.

– Suomalaiset ovat selkeästi edelläkävijöitä Japaniin suuntautuvissa hiihtomatkoissa. Suhteutettuna väestöön ja harrastajien määrään Suomesta tehdään eniten Japanin-hiihtomatkoja koko Euroopassa. Määrät liikkuvat useissa sadoissa matkailijoissa vuosittain, ja ne kasvavat koko ajan, kertoo Japanin-matkoja myyvän Elämysmatkojen toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Elämysmatkat on myynyt Japaniin suuntautuvia talviurheilumatkoja jo kymmenen vuoden ajan. Viskarin mukaan matkojen myynti on kasvanut vuosittain, eikä suosiolle näy loppua.

– Suurin osa matkailijoista palaa Japaniin käytyään siellä kerran. Talvimatkailijat kehuvat erityisesti Japanin-matkojen hinta-laatu-suhdetta, kiinnostavaa kulttuuria ja tunnelmaa, hyvää ruokaa sekä vieraanvaraisuutta asiakaspalvelussa. Yksi tärkeimmistä vetovoimatekijöistä laskettelijoille on lumen määrä: Japanin laskettelukeskuksissa sataa talvikauden aikana jopa 15 metriä lunta, missään muualla maailmassa lunta ei tule kauden aikana yhtä paljoa.

– Skiexpossa esittäytyy neljä japanilaista hiihtokeskusta, joista kaikista saamme paikalliset henkilöt messuille kertomaan alueen tarjonnasta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Japani huomioi minkään eurooppalaisen markkinan tässä laajuudessa, Viskari iloitsee.

Japanin lisäksi talvimatkakohteistaan Skiexpossa kertoo myös Georgia. Tapahtumassa on esittelyssä neljä georgialaista hiihtokeskusta: Bakuriani, Goderdzi, Gudauri ja Mestia.

– Hiihtokeskukset ovat ehdottomasti suosituimpia talvilomakohteita Georgiassa. Ne täyttyvät talvisin sekä paikallisista että kansainvälisistä hiihtäjistä. Georgia houkuttelee laskijoita monipuolisten kohteiden lisäksi myös edullisella hintatasolla, sanoo Georgian hiihtokeskuksista vastaavan Mountain Resorts Development Companyn projektikoordinaattori Ani Geradze.

Pohjoismaiden suurin talviurheilutapahtuma Skiexpo järjestetään 30.10.–1.11.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös BoardExpo ja Lätkä&Säbä sekä viihde-elektroniikan tapahtuma DigiExpo.

Tarkemmat ohjelmatiedot ja näytteilleasettajat: www.skiexpo.fi

Comments Off on Skiexpo vie talvimatkalle