Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
3
Aug '15

Uusittu Elma Arts Complex -luksushotelli avataan Israelissa

9d21a3fa9aa30147_800x800ar

Tel Avivin pohjoispuolella sijaitsevassa Zichron Ya ’ akovin historiallisessa kylässä Carmel-vuoren juurella sijaitseva Elma Arts Complex -luksushotelli on avannut ovensa hiljattain mittavien restaurointien jälkeen.

Yli 28 hehtaarin tilukset ja henkeäsalpaava näkymä Välimeren ylle luo upeat puitteet vastikään restauroidulle hotellikompleksille. Alkuperäisen rakennuksen on suunnitellut israelilainen arkkitehti Jacob Rechter, joka voitti hotellilla Israel Prize -kunniapalkinnon vuonna 1972 .  Nyt kahdeksan vuoden suunnittelu- ja rakennustyön jälkeen hotelli kuvastaa sen suojelijan, taidekeräilijän ja nuorten taiteilijoiden hyväksi työtä tekevän, Lily Elsteinin visiota. Luomistyössä on ollut vahvasti mukana myös alkuperäisen arkkitehdin poika Amnon Rechter, arkkitehti hänkin.

a0b1127a2aaece26_800x800ar

Alkuperäisistä huoneista on suunniteltu uudelleen 38 huonetta, ja lisäksi kokonaisuuteen on lisätty 22 mökin oma yksikkö. Hotellissa on myös korkeatasoinen ravintola, jonka tarjonta perustuu yksinomaan kosher-ideologiaan. Lisäksi hotellissa on luksuskylpylä, jossa on kahdeksan hoitohuonetta, sekä uima-allas, kuntosali ja turkkilainen hammam.

Elma-hotellin vetonaula on kuitenkin sen kulttuuritarjonta, joka käsittää 450-paikkaisen konserttisalin 1414 urkupillillä varustetuilla uruilla, Cube-hallin sekä kolme avaraa 750 neliömetriä käsittävää galleriaa. CUBE-halli tarjoaa musiikkia, teatteria ja tanssiesityksiä intiimissä tilassa, johon mahtuu 150 katsojaa erilaisiin istumajärjestelyihin jaettuna.

Galleriatila rakennettiin nykytaidetta varten uudeksi alkuperäisen israelilaisen taiteen tyyssijaksi. Yltäkylläisten kokoelmien teoksia esitellään sekä hotellin julkisissa tiloissa että hotellihuoneissa.

Elma-hotellin julkiset tilat on muotoiltu uudelleen puhtaita, klassisia linjoja mukaillen täydelliseksi taustaksi taiteen ripustamista varten. Alkuperäinen lattia on restauroitu uuteen loistoon ja koostuu käsittelemättömästä Atzmon-kivestä ja terrazzo-laatoista muodostaen vaikutelman alkuperäisestä israelilaisesta matosta. Konserttisalien tuloaulan katto mukailee samaa tunnusomaista aaltokuviota kuin rakennuksen ulkokuori, ja vastaanottotiski kuvastaa suurta, mustaa metallipianoa.

Lisä t ietoja

Kon s erttiaikataulu

Comments Off on Uusittu Elma Arts Complex -luksushotelli avataan Israelissa