Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
24
Sep '12

Finnmatkat: Talouden alavire ei näy lomamatkailussa

Vaikka media kertoo lähes päivittäin synkkiä talousuutisia, taantuma ei näy lomamatkojen myynnissä. Päinvastoin – lomakauppa on käynyt ainakin Finnmatkoilla jo juhannusviikolta lähtien ennätyskuumana. Syyslomat on myyty hyvissä ajoin loppuun ja joululomillekin on jo useita täpötäysiä lähtöjä.

– Talven kysyntä on ollut odotettuakin vilkkaampaa. Lomavarauksia on viime viikkoina tehty noin 30 % enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Olemme jopa hankkineet lisälentoja suosituimpiin kohteisiimme, kuten Thaimaahan ja Kanariansaarille, kertoo Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila.

Syyslomat on myyty jo hyvissä ajoin loppuun. Talvilomista erityisesti joulunajan matkat ovat kysyttyjä, sillä arkipyhiä löytyy ensi joulun aikaan kalenterista paljon, ja tämä mahdollistaa paremmin lomamatkailun. Osa joulun lähdöistä on jo täynnä. Parhaillaan myydään vauhdilla kevään hiihtolomia.

– Ennen taantuma näkyi pienellä viiveellä lomamatkojen myynnissä. Nyt vaikuttaa siltä, että vaikka taloudellisesti olisikin epävarmaa, lomista ei haluta tinkiä. Suomalaiset arvostavat vapaa-aikaansa enemmän ja haluavat satsata siihen, arvioi Mattila.

Talvikauden suosituimmat lomakohteet TOP5*:

1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Phuket
4. Hurghada
5. Lanzarote

(*lokakuu 2012 – maaliskuu 2013)

Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 275 000 valmismatkaa. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua, maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel Plc:tä, jolla on vuosittain yli 30 miljoonaa matkustajaa 31 maasta.

Comments Off on Finnmatkat: Talouden alavire ei näy lomamatkailussa