Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
29
Apr '15

Sokos Hotellien vastuullisuuskatsaus 2014 julkistettu: Erityisryhmille esiintymismahdollisuuksia ja mummojen kudontaa nuorten työllistämiseksi

8bdbf4a7915711b8_800x800ar

Sokos Hotels -ketjussa aloitettiin uudenlainen vastuullisuuden johtaminen vuosi sitten, kun Original by Sokos Hotels -hotellityyppi lanseerattiin. Jokainen Original-hotelli valitsee läheiseksi kokemansa vastuullisuuskohteen lähialueeltaan. Pääkaupunkiseudulla tehdään yhteistyötä HelsinkiMission kanssa ja Tampereella työllistetään nuoria tuloilla, joita saadaan myymällä mummojen kutomia villasukkia. Sokos Hotellien juuri julkistettu vastuullisuuskatsaus esittelee ketjun vastuullisuustekoja.

Yrityksillä annettavaa eriarvoisuuteen

Pääkaupunkiseudun Sokos Hotellit tekevät yhteistyötä HelsinkiMissio n kanssa. Hotellit valitsevat oman auttamistapansa HelsinkiMission eri toimintamuodoista.

– Tekeminen tuntuu läheiseltä, kun henkilökunta saa päättää vastuullisuuskohteen itse. Presidentissä musiikki on vahvasti läsnä yökerhomme kautta, joten meille tuntui luontevalta tukea musiikin erityispalvelukeskus Resonaarin toimintaa, kertoo hotellinjohtaja Hannele Laurila Original Sokos Hotel Presidentistä Helsingistä.

– Yhteistyömme Resonaarin kanssa on ollut monipuolista. Resonaarin muusikot ovat esiintyneet meidän asiakastilaisuuksissamme ja johtoryhmämme on vieraillut Resonaarin musiikkikoulussa opetellen soittamaan eri instrumentteja. Myös Resonaarin juhlavuosi 2015 käynnistyi Pressan yökerhossa pidetyllä juhlakonsertilla, Laurila jatkaa.

– Henkilökuntamme on ollut todella innoissaan tästä yhteistyöstä. Ihmisten erilaisuus on tullut lähemmäs meitä ja mahdollisuus auttaa muita työn puitteissa on lisännyt myös työtyytyväisyyttä, hotellinjohtaja iloitsee.

– Sokos Hotel Presidentti on Resonaarin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Muusikoidemme esiintymisten mahdollistaminen on hieno tapa tukea toimintaamme kehitysvammaisten ja muiden erityisryhmien musiikkikasvatuksen hyväksi, sanoo Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen.

Mummojen kudonnalla töitä nuorille

Original Sokos Hotel Villa tekee yhteistyötä tamperelaisen vapaaehtoisen vanhustyön keskuksen Mummon Kammarinkanssa. Kammarilaiset ovat kutoneet Villan hääpaketteihin kuuluvia villasukkia sekä torkkupeittoja hotellihuoneisiin. Yhteistyön tuloksena syntynyt rahasumma on mahdollistanut usealle nuorelle kesätyöpaikan yksinäisten vanhusten ulkoiluttajana ja arjen apuna. Kuusamossa tuetaan yritteliäitä nuoria ja Mikkelin Original Sokos Hotel Vaakuna tekee yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa tarjoten nuorille harjoittelupaikkoja opintojen oheen.

– Arjen työn rinnalle tarvitaan toisenlaistakin tekemistä, ja vastuullisuusteot hotelleissamme ovat ilahduttaneet niin avun saajia kuin tekijöitäkin. Meillä kannustetaan erilaisiin vastuullisuustekoihin joka päivä, sanoo kehitysjohtaja Peter Jung SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Lue Sokos Hotellien vastuullisuusteoista sekä ympäristövastuusta, turvallisuudesta ja vastuullisista tuotteista täältä

https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa/

Comments Off on Sokos Hotellien vastuullisuuskatsaus 2014 julkistettu: Erityisryhmille esiintymismahdollisuuksia ja mummojen kudontaa nuorten työllistämiseksi