Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
3
Mar '15

Nordic Choice Hotels saapuu Suomeen

Clarion Hotel Helsinki 6

Hotelliala Suomessa saa uuden vahvan toimijan, kun yksi Pohjoismaiden suurimmista hotellitoimijoista, Nordic Choice Hotels, avaa 16-kerroksisen Clarion Hotel Helsingin Jätkäsaareen vuoteen 2017 mennessä. Hotelli on ensimmäinen sekä sen rakennuttajalle Arthur Buchardtille ja operaattorille Nordic Choice Hotelsille, jonka tavoitteena on avata Suomeen yhteensä kymmenen hotellia seuraavan viiden vuoden aikana. Clarion Hotel Helsingin rakennustyöt käynnistyvät seuraavien kuukausien aikana.

Jätkäsaaren Clarion-hotelli tulee olemaan ensimmäinen Nordic Choice Hotelsin operoima hotelli Suomessa ja samalla alku Suomen hotellimarkkinan valloitukselle.

–Suomen markkina on meille äärimmäisen kiinnostava sen monipuolisuuden sekä kasvupotentiaalin vuoksi, ja siksi meille on luonnollista laajentua Suomeen juuri nyt. Tavoitteenamme on avata Suomen kasvukeskusten yhteyteen seuraavan viiden vuoden aikana yhteensä kymmenen hotellia, sanoo Nordic Choice Hotelsin toimitusjohtaja Torgeir Silseth.

Korkeiden tornien ja uniikin designin kautta Clarion Hotel Helsinki nousee näkyvästi esiin Hels ingin kaupunkikuvassa. Hotellin 425 huonetta sijoittuvat kahteen torniin, joista korkeampi on meren pinnasta laskettuna noin 78 metriä. Torneja yhdistää lasiseinäinen, korkea hissiaula ja toisen tornin huipulle avataan yleisölle avoin maisemabaari. Vaikuttavasta kaupunkinäkymästä pääsee nauttimaan myös hotellihuoneiden lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden kautta.Hotellikokonaisuuteen kuuluu myös ravintoloita sekä spa-osasto.

H otellihanke tarjoaa luontevan tilaisuuden ottaa käyttöön Lars Sonckin tyhjillään oleva, suojeltu makasiinirakennus vuodelta 1935 hotellin kongressikeskuksen muodossa. Yhteensä 1 000 vierasta kattava kongressikeskus yhdistetäänhotellitorneihin lasisella käytävällä. Hotellin suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy .

–Nordic Choice Hotels ja uusi Clarion Hotel Helsinki tuovat tärkeän lisän Helsingin hotelli- ja kongressitarjontaan. Kaupungin vilkas kulttuurielämä ja matkailuun tehdyt investoinnit näkyvät turismin kasvuna, ja kiinnostava hotellitarjonta tukee tätä kehitystä. Uudesta hotellista tulee myös näyttävä maamerkki Jätkäsaaren kehittyvälle alueelle, sanoo Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Jätkäsaaren hotellihanke on norjalaissijoittaja Arthur Buchardtin pitkäaikainen unelma. Buchardt on rakentanut jo yhteensä 18 hotellia ympäri Pohjoismaita. Helsingin kaupunginvaltuusto teki päätöksen tontin vuokraamisesta Arthur Buchardtille hotellihanketta varten marraskuussa 2014.  Hotellin rakennustyöt alkavat vauhdilla tulevana keväänä ja hotelli on avoinna asiakkaille vuoteen 2017 mennessä.

–Olen erittäin tyytyväinen päästessäni aloittamaan yhteistyön Nordic Choice Hotelsin kanssa nyt myös Suomessa. Clarion-hotellien menestys yhdessä Nordic Choice Hotelsin uniikin palvelukulttuurin kanssa tekee siitä juuri oikean toimijan uudenlaiselle hotellikokonaisuudelle sekä kehittyvän Jätkäsaaren merkkirakennukselle, sanoo Buchardt.

Nordic Choice Hotelsin nopea ja vahva kasvu markkinoiden haastajaksi

Norjalaislähtöinen Nordic Choice Hotels on kasvanut vuosien varrella yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista hotellitoimijoista 179 hotellin kokonaisuudellaan. Visionäärisestä johtajuudestaan tunnetun Nordic Choice Hotelsin omistaa norjalainen yrittäjä Petter Stordalen.

Nordic Choice Hotels muodostuu Comfort Hotel, Quality Hotel, Quality Resort, Clarion Collection and Clarion Hotel -tuotemerkeistä sekä kymmenestä erillisestä brändistä. Yhtiö työllistää yli 12 500 työntekijää ja Clarion Hotel äänestettiin vuonna 2015 parhaana hotelliketjuna Ruotsissa jo kuudetta kertaa peräkkäin.

–Clarion-hotellimme esimerkiksi Tukholmassa, Oslossa ja Göteborgissa ovat nousseet vahvoiksi menestystarinoiksi. Clarion-hotellien sijainnit ovat valittu niin, että ne löytyvät kehittyvien kasvukeskusten ytimestä, ja siksi Suomen valloituksemme on luontevaa aloittaa juuri Jätkäsaaresta, Silseth toteaa.

Comments Off on Nordic Choice Hotels saapuu Suomeen