Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
9
Jan '15

Apollomatkat jatkoi kasvua 2014

buclqnnxatk9pjhryc9v

Syksyllä 2010 toimintansa aloittanut Apollomatkat on noussut n. 70.000 matkustajallaan Suomen suurimpien matkanjärjestäjien joukkoon. Eilen julkaistujen SMAL:n valmismatkatilastojen mukaan yritys on Suomen neljänneksi (4.) suurin matkanjärjestäjä.

Apollon asiakkaat ovat olleet myös tyytyväisiä. Suosittelijavertailussa eli ns. NPS-arvon vertailussa (Net Promoter Score), jolla selvitetään asiakkaiden halua suositella Apollomatkoja edelleen tuttaville ja perheelle, arvosana oli pohjoismaisesti mitattuna huippuluokkaa.

– Kiitos kaikille asiakkaillemme hienosta vuodesta ja tervetuloa tapaamaan meitä matkamessuilla. Lippuja on jaossa myymälässämme. On aina yhtä suuri ilo nähdä matkalaisia, sanoo maajohtaja Eva Torra.

Kaupunkilomien kiinnostus kasvaa

Eilen julkistetussa TNS Gallupin Messukeskukselle tekemässä suomalaisten matkailua kartoittaneesta tutkimuksesta “Lomamatkaennuste 2015” käy ilmi, että suosikkilomatyypit ulkomaille matkustettaessa ovat kaupunkiloma, rantaloma ja risteilyt.

– Kaupunkilomien, Karibian ja Kanarian risteilyjen myynti nousi viime vuonna. Olemme iloisia, että voimme toteuttaa yhä moninaisempia lomaunelmia, kertoo maajohtaja Eva Torra.

Suosituimpia kohteita kaupunkilomilla ovat Lontoo, Berliini, Barcelona ja Pariisi. Myös Dubrovnik ja Lissabon ovat suosittuja kaupunkilomakohteita.

Matkailun trendit 2015

Trendi Suomessa on ehdottomasti matkailun monipuolistuminen. Lentoyhtiöillä on Suomesta enemmän tarjontaa kuin koskaan ennen ja näin ollen myös matkanjärjestäjät uusivat valikoimiaan koko ajan. Myös kuluttajakäyttäytyminen muuttuu. Yhä useammat ihmiset ikään katsomatta varaavat ja maksavat matkansa itse netissä. Loma-ajat myös monipuolistuvat, keväällä ja syksyllä tehdään lyhempiä matkoja esim. kaupunkeihin ja kesällä/talvella yksi pitempi. Itse räätälöiminen ja  joustavat matkustusajat mahdollistavat pidemmät reissut, joilla halutaan kokea enemmän kuin pysymällä yhdessä kohteessa, otetaan esim. lennot Los Angelesiin ja tehdään kierros koko länsirannikolla.

Eräänlainen trendi on myös, että lomiin myös satsataan paljon, jos se vain on mahdollista.  Juhlapäiviä juhlistetaan ulkomailla, matkustetaan useamman sukupolven kera tai toteutetaan suurempiakin unelmia.

Apollomatkat Matka2015-messuilla

Apollomatkat on mukana Matka2015-messuilla osastolla 6c99. Myynnissä ovat talvi 2014-15, kesä 2015 sekä osa talvikauden 2015-16 matkoista. Loput talven 2015-16 matkoista tulevat myyntiin maaliskuun loppuun mennessä.

Matkamessutarjouksia on sekä messuilla, netissä että jälleenmyyjillä.

Matkamessulippuja on jaossa Apollomatkojen myymälässä Kaivokatu 10 katutasolla.

Comments Off on Apollomatkat jatkoi kasvua 2014