Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
8
Jan '15

Matkalle on suomalaisen mieli

Suomalaiset aikovat matkustaa tänä vuonna kotimaassa, lähialueilla ja Euroopassa. Suomalainen matkailija teki viime vuonna 2014 keskimäärin 4,4 matkaa kotimaassa ja 2,8 matkaa ulkomailla.

Suomalaisista 70 % ilmoitti matkailleensa kotimaan kohteissa ja 60 % ulkomaan kohteissa vuoden 2014 aikana. Ulkomaan matkakohteista selkeästi suosituimpia olivat Euroopan kohteet (64 % kaikista ulkomailla matkustaneista), Baltia (46 %) ja Pohjoismaat (43 %). Tulokset käyvät ilmi Matkamessujen vuosittain tekemästä tutkimuksesta.

Lomamatkaennuste 2015

Suomalaisten suosikkimatkakohteet pitävät pintansa tänäkin vuonna: 49 % ilmoittaa aikovansa matkustaa kotimaassa vuoden 2015 aikana, 44 % muualla Euroopassa, 24 % Pohjoismaissa ja 20 % Baltiassa.

Suomalaiset matkustavat vuonna 2015 kotimaassa lomamatkaennusteen mukaan eniten sukulaisten tai tuttavien luokse (48 %), lomalle omaan tai vuokrattuun loma-asuntoon (36 %), kaupunkilomalle (28 %) tai laivamatkalle (27 %).

Suomalaisten suosikkilomatyypit ulkomaille matkustettaessa lomamatkaennusteen mukaan ovat kaupunkiloma (41 % ilmoittaa matkustavansa), rantaloma (25 %) ja risteily- tai laivamatka (23 %).

– Lomamatkaennusteen mukaan suomalaiset ovat optimistisia, vuoden 2015 aikana aiotaan matkailla vähintään samaan tapaan kuin tänä vuonna. Heikko taloustilanne näkyykin yllättävän vähän suomalaisten matkailuinnossa, toteaa Suomen matkatoimistoalan liiton SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Tutkimuksen toteutus

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Matkamessujen toimeksiannosta. Gallup Forumissa esitettyihin kysymyksiin vastasi väestöä edustavasti 1050 henkilöä 4.-10.12.2014 välisenä aikana. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on +-3 prosenttiyksikköä.

Lomamatkaennuste on suomalaisten oma arvio tehdyistä matkoista ja tulevista matkasuunnitelmista. Lomamatkaennuste sisältää myös tilastoimattomat matkat (mm. matkat mummolaan tai mökille), eivätkä tulokset ole vertailtavissa matkanjärjestäjien tilastojen kanssa.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–18.1.2015. Vuoden 2015 partnerimaa on Egypti. Samaan aikaan myös Caravan-messut. Matkamessujen ohjelma, näytteilleasettajat ja tiedot medialle mm. akkreditoitumisesta ja tilaisuuksista verkkosivuilla www.matkamessut.fi.

Comments Off on Matkalle on suomalaisen mieli